Head Etiketi

Şu anda Head Etiketi ile ilgili blog yazılarımızı Head Etiketi etiketi ile aramaktasınız. Head Etiketi hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Head Etiketi ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

HTML Nedir?

HTML Nedir?

Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.

HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı