Twitter

Şu anda Twitter ile ilgili blog yazılarımızı Twitter etiketi ile aramaktasınız. Twitter hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Twitter ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama Deneyimi Nasıl Tasarlanır?

Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama Deneyimi Nasıl Tasarlanır?

Mobil dostu ve kullanıcı dostu terimlerinin aynı şey olduğunu düşünmek sık rastlanan bir yanlıştır. Uygulamanızı tasarlarken göz önünde tutmanız gereken en iyi yaklaşımlar aşağıda belirtilmektedir.

Mobil dostu ve kullanıcı dostunun aynı şey olduğunu düşünmek günümüz teknolojisinde sık rastlanan bir yanlıştır.

Bu tuzağa düşmeyin! Mobil uygulamalar “mobil dostu” olarak değerlendirilebilmesine rağmen bu uygulamalara ilişkin kullanıcı deneyimi dost dışında her şey olabilir. Kaç kez bir uygulamayı işinize yarayacağı umuduyla indirip hemen hemen hiç kullanmamışsınızdır? Muhtemelen sayısını unuttunuz, değil mi?


Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma

Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma

İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte artık kullanıcılar sadece izleyici değil, aynı zamanda da katılımcı olmak istiyorlar. İlk olarak Web 2.0 teriminin yani sosyal medya platformlarının hayatımıza girmesiyle internet kullanıcıları içerik üretmeye başladılar. Sonrasında da blog açılabilecek WordPress, Blogspot gibi platformlar popülerleşti. Facebook, Twitter, Instragram gibi sitelerde hesap oluşturmak çok kolayken WordPress ya da Blogspot açmak biraz daha zordur. Biz de bu yazımızda blog nasıl açılır sorusunu detaylarıyla birlikte anlatacağız.

Ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı blog açmak istiyorsunuz? Öncelikli soru bu olmalıdır. Sonrasında da genel olarak isteğinize yönelik var olan temalara göz atabilirsiniz. Eğer hangi amaçla site kurmayı planladığınızı belirlemediyseniz, sonraki aşamalarda zorluk yaşayabilirsiniz.


Site Kurma

Site Kurma

Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.

Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.


Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

İnternet tarayıcınızı açtınız ve karşınıza en sevilmeyen hatalardan Bu Web Sayfası Kullanılamıyor geldi. Ne yapmam lazım diye soruyor olabilirsiniz. Bu yazımızda Facebook web sayfası kullanılamıyor, Chrome bu web sayfası kullanılamıyor ve diğer Internet Explorer, Mozilla Firefox, Yandex ve Safari tarayıcılar için hata sebeplerini ve çözümleri anlattık. Önce web sayfası kullanılamıyor hatası neden olur konusuna değineceğiz, sonrasında da çözüm önerileri sunacağız. Hata çözümlerini gelin birlikte incelemeye başlayalım.

seo paketleri
Web Sayfası

Web Sayfası

İnternetin ilk piyasaya çıktığı 90’lı yıllarda insanlar tarafından tam olarak ne işe yaradığı anlaşılmasa da, internet ilerleyen yıllarda gelişerek kendini her alanda hissettirmeye başlamıştır. İlk olarak insanlar bilgisayarın tanımı ve işlevlerini keşfetmeye çalışırken daha sonraları web ve web sayfası nedir sorularına cevap aramaya başlamışlardır. İnternetin ilk zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarda kullanılması nedeni ile insanların internete ulaşımı bir hayli geç olmuştur. Özellikle de Türkiye’de internete girebilen cihazların ve bilgisayarların yurt dışından ithal edilmesi nedeni ile web sayfası hazırlama konusunda yeterli donanıma sahip olunamadı. Zamanla gelişmeler oldu ve web sayfaları konusunda şu anki duruma ulaştık. "Web sayfası nedir" konusuna yazımızın devamında değineceğiz.


Google Görseller SEO Deneyi: World White Web

Google Görseller SEO Deneyi: World White Web

İsveç, Stockholm’deki Beckmans College of Design öğrencisi Johanna Burai yakın zaman önce Google Görseller aramalarında bazı ciddi beyaza yönelme sorunları olduğunu fark etti.

Burai’ye göre “Hand” (El) kelimesi için yapılan bir resim araması 800’ün üzerinde sonuç verdi ama kendisi bu ellerin tümünün beyaz olduğunu fark etti. Vücudun diğer kısımları için yapılan aramalar da benzer sonuçlar ortaya çıkardı. Burai, mikro seviyede problemi çözmek ve makro seviyede Google Görseller’de değişimi tetiklemek için Facebook, Pinterest ve Twitter üzerinde yeterince paylaşılacağı umuduyla altı adet beyaz olmayan el içeren bir web sitesi olan “World White Web”i kurdu.


E-Ticaret Siteleri İçin Doğru Tanıtım Seçenekleri

E-Ticaret Siteleri İçin Doğru Tanıtım Seçenekleri

Ticarete odaklanmış site sahipleri, öngördükleri bütçeleriyle e-ticaret sitelerinin bir şekilde ziyaretçi edinmesini amaçlar ve duruma göre başarılı da olurlar. Sitede satılan ürünlerin modellerinden fiyatlarına, site web tasarım çalışmalarının verdiği güvenden ödeme kanallarına kadar birçok nokta müşteriyi alıp almama konusunda etkiler. Eğer e-ticaret sitesinin sahibi tüm bu aşamalarda yeterli olduğunu düşünüyorsa, mutlaka göz önünde bulundurması gereken bir nokta daha gelir: O da tanıtımdır. Yani reklam ve pazarlama faaliyetlerinin nasıl yapıldığı...


Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship ManagementMüşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.


İda Natura Otel Konaklama Çekilişi

İda Natura Otel Konaklama Çekilişi

Merhaba Bloggerlar :)

Bu yazımızda özellikle de blog yazarları için güzel bir haber yer alıyor. Uzun zamandır birlikte çalıştığımız İda Natura Life Style Kazdağları Butik Otel için bir çekiliş düzenliyoruz. Bu çekiliş çerçevesinde 1 kişiye çift kişilik tatil hediye edeceğiz. Evet! Yanlış duymadınız. Hiçbir ücret ödemeden Kazdağları doğasında muhteşem bir tatil sizi bekliyor olacak. Ayrıca, tuz odasında da iki kişi için birer seans bu hediyemizin yanında sizin olacak.


Google’da Sitenizi Yükseltmek İçin Temel İpuçları

Google’da Sitenizi Yükseltmek İçin Temel İpuçları

Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara çıkmak her blog ya da internet sitesi sahibinin hayalidir. Bu hayalin gerçekleşmesi için birkaç temel ipucu oldukça işinize yarayacaktır. Bu yazımızda neler yaparsanız, Google’da üst sıralara çıkabilirsiniz sorusuna basit yanıtlar arayacağız. Yani, temel SEO çalışmaları hakkında sizi bilgilendirmeye çalışacağız.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı