CREAMIVE
Web Tasarım Ajansı - Web Ajansı Dersleri: web dünyasına dair güncel paylaşımlar, ipuçları, web tasarım araçlar bu kategorimizde ziyaretçilerimiz ile buluşuyor. Web Tasarım dünyasındaki son trendler, muazzam web tasarım çalışmaları, web tasarım alanındaki son gelişmeleri paylaştığımız bu kategorimizde, okurlarımızın
web tasarım alanında benzersiz bilgilere ulaşabilmesini amaçlıyoruz.
Eğer, ziyaret etmek istediğiniz sayfa
web tasarım blogu değil de
web tasarım referansları ise, üst menüden işlerimize göz atabilirsiniz veya anasayfamızı ziyaret ederek hizmet verdiğimiz markaları ve detayları inceleyebilirsiniz. Web tasarım dersleri ile siz de tasarım ve yazılım konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bootstrap ilk yayınlandığı Ağustos 2011’den itibaren web tasarım ve geliştirme dünyasında popülerlik kazanmıştır. Tamamen CSS temelli stil sayfalarından, formlar ve diğer bazı bileşenlerle el ele giden Javascript pluginler, araçlar ve simgeler içeren çok sayıda yeni özelliğin eklendiği güçlü, mobil öncelikli, responsive bir front-end framework’üne giden süreçte Bootstrap’ın çok yol kat ettiği söylenebilir.
Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla, Bootstrap 5, henüz tamamlanmamış ve üretim için uygun olmayan alfa sürümündedir. Bu sürüm önemli değişiklikler getiriyor. Çok sayıda yeni özellik ve özelleştirme seçenekleri eklenmiştir.
SaaS veya ‘Hizmet Olarak Yazılım’ bir kullanıcının yazılımı satın alıp kendi bilgisayarına kurması yerine çevrimiçi olarak kiralaması veya ödünç alması demektir.
SaaS, esas itibarıyla Gmail veya Yahoo’nun sunduğu e-mail hizmetleri mantığında çalışmakla beraber bundan çok daha ileri gider. SaaS merkezi bilişim – tüm işletmenin ve binlerce çalışanın bilgisayar araçlarının çevrimiçi olarak kiralanan ürünler şeklinde kullanıldığı model – düşüncesinin altında yatan temeldir.
Tüm bilgi işleme ve dosya kaydetme internet üzerinden gerçekleştirilir ve kullanıcılar araçlarına ve dosyalarına bir web tarayıcısı kullanarak erişirler.
SaaS, PaaS (Hizmet Olarak Donanım Platformu) ile birleştirildiğinde ‘Bulut Bilişim’ adını verdiğimiz yapı ortaya çıkar.
Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.
HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.
Mobil dostu ve kullanıcı dostu terimlerinin aynı şey olduğunu düşünmek sık rastlanan bir yanlıştır. Uygulamanızı tasarlarken göz önünde tutmanız gereken en iyi yaklaşımlar aşağıda belirtilmektedir.
Mobil dostu ve kullanıcı dostunun aynı şey olduğunu düşünmek günümüz teknolojisinde sık rastlanan bir yanlıştır.
Bu tuzağa düşmeyin! Mobil uygulamalar “mobil dostu” olarak değerlendirilebilmesine rağmen bu uygulamalara ilişkin kullanıcı deneyimi dost dışında her şey olabilir. Kaç kez bir uygulamayı işinize yarayacağı umuduyla indirip hemen hemen hiç kullanmamışsınızdır? Muhtemelen sayısını unuttunuz, değil mi?
Günümüzde internet kullanımının artmasıyla birlikte kurumsal veya kişisel web siteleri oldukça yaygınlaştı aynı zamanda yeni bir satış alanı ortaya çıktı. İnsanlar daha güzel ve göze hitap eden internet siteleri oluşturmak için bir arayış içine girdi. Buna bir çözüm olarak profesyonel web tasarımı yapabilecek kişiler ya da kreatif web tasarım ajansları bu işi üstlendi ve beklentileri karşılamak adına işe atıldılar. Her şey tamam peki bu çok merak edilen ve çok da konuşulan profesyonel web tasarımı nedir?
İş dünyasında kendini tanıtma ve kendini tanıtma yazıları bir hayli önemlidir çünkü firmalarla yapacağınız ilk temas sonraki süreçlerde sizi o şekilde bilmelerini sağlayacaktır. Örneğin, başlangıçta iyi bir şekilde kendinizi yansıtabilirseniz, ilerleyen süreçlerde ek bir avantaja sahip olursunuz. Böylelikle, küçük çaplı hatalarınız göz ardı edilebilir. Ancak, başlangıçta kendinizi kötü bir şekilde tanıtırsanız, en ufak hata yaptığınızda gözden çıkartılabilir ve birçok konuda reddedilebilirsiniz. Örneğin, ilk birkaç cümlenizde şahsınızı iyi bir şekilde anlatabilirseniz yazınızın devamı okunur. Fakat, hoş olmayan bir şekilde başlayan yazıların 2. paragrafına dahi geçilmez. Siz olsanız kötü bir yazının 2. paragrafını okur muydunuz?
Bu yazımızda kendini tanıtma yazısı örneği ile sizleri bilgilendireceğiz. Bir sonraki yazımızda da İngilizce kendini tanıtma yazıları örnekleri ile İngilizce olarak da kendinizi ifade edebilmenizi sağlayacağız. İlk önce konulara değineceğiz ve yazımızın sonunda da detaylı bir tanıtım örneğine yer vereceğiz. Bu örneğe göre siz de kendi yazınızı hazırlayabilirsiniz.
Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.
İyi resimler harika bir web sitesi ortaya çıkarmanın kilit bir parçasıdır. Ama kullanılacak resimleri bulmak kimi zaman zor olabilir. Fotoğrafları kendinizin çekmesi, bir fotoğrafçıdan ya da fotoğraf depoları bulunan bir siteden resimler satın almak veya ücretsiz olarak kullanılabilecek resimler bulmak seçenekleriniz arasındadır. Bu yazıda son seçeneği yani ücretsiz stock photo bulma kısmını detaylı şekilde inceleyeceğiz.
Herkesin kamu kullanımına açık ücretsiz fotoğraflar bulabileceği çeşitli yerler vardır. Bu resimlerin çoğu creative commons lisansı kapsamındadır (sadece uygun şekilde kaynak belirtmek gerekir) ya da kamuya mal olacak kadar eskidir (bu durum bir resim üzerindeki telif hakkı ortadan kalktığında gerçekleşir).
O halde herhangi bir ücretin söz konusu olmadan harika resim depoları bulabileceğiniz 8 siteyi gelin birlikte inceleyelim. İyi avlar!
Kullanıcı deneyimini var veya yok edebilen iki şey vardır: yazım ve tasarım. Mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlayan yazılara yönelik 7 ipucu aşağıda açıklanmaktadır.
Kullanıcı deneyimini var veya yok edebilen iki şey vardır: yazım ve tasarım. Her ikisi de elzemdir ve kullanıcıya ürününüzü nasıl kullanması gerektiği konusunda rehberlik sağlamadan eşit derecede sorumludur. Mükemmel yazım kullanıcı deneyimini zenginleştirirken vasat talimatlar sair şekilde harika olan kullanıcı ara yüzünüze zarar verebilir.
Giderek globalleşen ve ekonomik düzende emin adımlar atılan iş dünyasında, kurumsal ne demek sorusu üzerine kafa yorulmalıdır. Çünkü firmalar kurumsallaştıkça başarı odaklı işlerini artıracaklardır. Günümüzde pek çok yapının sırf bu sıkıntılardan dolayı iyi kar edemediği de bilinmektedir. Ancak profesyonel ve sistematik yapısı oturmuş firmalar aynı sıkıntıları yaşamazlar.
Gelenekçi ve kişiye dayalı sistemlere sahip firmalar ile kurumsal firmalar arasında ciddi farklar vardır. Kurumsal yapılarda kişiler değişse de sistem ayakta kalır. Ancak diğer firmalar ya da basit işletmeler zaman içinde bir sonraki nesle bile kalamadan yok olurlar. Söz konusu firmalar arasında internet tabanlı çalışan şirketler ve yapılanmalar da dahil edilebilir.