Instagram

Şu anda Instagram ile ilgili blog yazılarımızı Instagram etiketi ile aramaktasınız. Instagram hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Instagram ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Ücretsiz Stock Photo Bulabileceğiniz En İyi Siteler

Ücretsiz Stock Photo Bulabileceğiniz En İyi Siteler

İyi resimler harika bir web sitesi ortaya çıkarmanın kilit bir parçasıdır. Ama kullanılacak resimleri bulmak kimi zaman zor olabilir. Fotoğrafları kendinizin çekmesi, bir fotoğrafçıdan ya da fotoğraf depoları bulunan bir siteden resimler satın almak veya ücretsiz olarak kullanılabilecek resimler bulmak seçenekleriniz arasındadır. Bu yazıda son seçeneği yani ücretsiz stock photo bulma kısmını detaylı şekilde inceleyeceğiz.

Herkesin kamu kullanımına açık ücretsiz fotoğraflar bulabileceği çeşitli yerler vardır. Bu resimlerin çoğu creative commons lisansı kapsamındadır (sadece uygun şekilde kaynak belirtmek gerekir) ya da kamuya mal olacak kadar eskidir (bu durum bir resim üzerindeki telif hakkı ortadan kalktığında gerçekleşir).

O halde herhangi bir ücretin söz konusu olmadan harika resim depoları bulabileceğiniz 8 siteyi gelin birlikte inceleyelim. İyi avlar!


Site Kurma

Site Kurma

Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.

Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.


Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal medya, Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal medya ağları, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.


Web Tasarım Şirketleri

Web Tasarım Şirketleri

Web tasarım şirketleri, markaların ve firmaların dijital dünyadaki web tasarım ihtiyaçlarını karşılayan şirketler olarak öne çıkmaktadır. CREAMIVE Web Tasarım Ajansı olarak, firmaların web tasarım, web yazılım, seo, kurumsal yazılım ve sosyal medya konularındaki ihtiyaçlarına kreatif çözümler aramakta ve markaların dijital dünyadaki başarılarını artırmaktayız. Bu yazıyı okuduğunuza göre Google’da ya da internette web tasarım şirketleri konulu araştırmalar yapmakta olduğunuzu varsayıyoruz. Web tasarım şirketi ararken, kreatif ve kurumsal çözüm sunabilen şirketlere ağırlık vermenizi tavsiye ederiz. CREAMIVE’in açılımının Creative Media olduğunu da belirterek yazımıza devem etmek isteriz.

seo paketleri
Google Sponsorlu Arama Sonuçlarında Satın Al Butonları

Google Sponsorlu Arama Sonuçlarında Satın Al Butonları

Google sponsorlu mobil arama sonuçlarına satın al butonları ekleyecek. Google, perakende arama trafiği ve reklam gelirlerini arttırma hamlesinde mobil aygıtlardaki arama sonucu sayfalarına satın al buton ekleyecek. Bu hem SEM hem de SEO konusunda markalara yeni bir kapı açacak. Yeni bir reklam alanı olduğu için, özellikle de e-ticaret siteleri bu alanı çok daha fazla kullanacak diyebiliriz.


Instagram Web Tasarımını Yeniledi

Instagram Web Tasarımını Yeniledi

Instagram fotoğrafların mobil uygulama benzeri öne çıkması için sitesini basitleştirdi

Instagram, bu haftanın sonuna kadar 300 milyondan fazla kullanıcısının erişebileceği daha hızlı ve daha zarif sitesini ortaya çıkaracak.


Her Sosyal Pazarlamacının İhtiyacı Olan 10 Faydalı Resim Aracı

Her Sosyal Pazarlamacının İhtiyacı Olan 10 Faydalı Resim Aracı

Sosyal medya mecralarıyla çok uğraşıyorsanız, her platformun yüklediğiniz fotoğraflar için farklı boyutlar gerektirdiğini bilirsiniz. Bu boyutlar, ister Facebook kapak fotoğrafı veya Google Plus kapak fotoğrafı isterse Twitter başlığı ya da diğerleri olsun, belirli bir konum ya da yer için en iyi görünen fotoğrafları oluşturabilmenizi sağlar.

Bunu manuel şekilde yapmak anlamsız bir çabadır çünkü günümüzde resimlerinizi sosyal medya sitelerinin tümü için olmasa bile birçoğu için uygun boyut ve ölçülere getirebilmenizi sağlayan çok sayıda araç vardır. Daha yüksek çevrimiçi sosyal katılım için resimlerinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olacak 10 harika araç aşağıda tanıtılmaktadır.


Facebook Uygulaması Yeni Fotoğraf Özelliği

Facebook Uygulaması Yeni Fotoğraf Özelliği

Facebook kullanıcıları her gün yüzlerce milyon fotoğraf paylaşıyor. Bu bahsedilen miktar ise sosyal ağın son sayımlarına göre her gün 350 milyondan fazla durumda. Ama paylaştığınız her selfie, Instagram ve tatil fotoğrafına karşılık büyük ihtimal düzinelerce fotoğraf telefonunuzdan dışarı çıkmıyor.

Facebook’un şimdi bu fotoğraflar için yeni bir uygulaması var, Facebook Moments.


Sosyal Medya Pazarlama Teknikleri

Sosyal Medya Pazarlama Teknikleri

Sosyal medya etkin kullanıldığı vakit en faydalı reklam seçenekleri arasında gösterilebilir. Doğrudan hedef kitleye ulaşmanızı sağlayan bu ağ, alanında uzman kişiler vasıtası ile gerçekleştirilen reklam kampanyaları büyük kitlelere hitap etmeyi başarıyor. Akıllı telefonun varlığı ve günümüzde her insanın neredeyse akıllı telefon vasıtası ile internette sörf yapma fırsatı elde ettiği düşünülürse sosyal ağ tabanlı bir reklam çalışmasının önemi daha iyi anlaşılacaktır. Ne yazık ki sosyal ağ denilince birçok arkadaş tarafından durum, Facebook mecrasından ibaret sanılsa da gelişmiş olanakları sayesinde neredeyse her sosyal ağ bir pazarlama tekniği olarak değerlendirilebilir. İşte bu rehberimizde hangi sosyal ağları, pazarlama aşamasında etkin olarak kullanabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.


Günümüzün Trendi Sosyal Medya!

Günümüzün Trendi Sosyal Medya!

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir hızla gelişmekte olan sosyal medya ağları hemen hemen her yaştan kullanıcıya hitap ediyor. Sosyal medya kavramını ülkemize taşıyan en büyük girişim olan Facebook’un adının duyulmasıyla sosyal medya ifadesi de hayatımızda yer edinmeye başlamıştır. Artık günümüzde milyarlara varan aktif kullanıcı kitlesi ile hayat tarzımızı baştan sona değiştiren Facebook ile etkinliklerden resim galerilerine, aktif olarak sohbetten çevrim içi oyunlara kadar oldukça geniş bir yelpazede bizlere imkan sunmaktadır.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı