Google

Şu anda Google ile ilgili blog yazılarımızı Google etiketi ile aramaktasınız. Google hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Google ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Şirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum Hazırlama

Şirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum Hazırlama

Kurumsal şirketler kendilerini çok iyi anlatabilme özelliklerine de sahip olmalıdırlar. Düşünsenize, kurumsal olduğunu iddia eden bir firma var ama internet sitesi çok eski ve kötü durumda. Sitesindeki hakkımızda sayfası ya da şirket tanıtım dosyası okunamaz halde. Hemen aklınızda böyle bir şirketi ve internet sitesini canlandırıyorsunuz değil mi? Umarız bu sizin şirketiniz değildir :)

Firmaların tanıtım sunumlarının nasıl olması gerektiğine dair çeşitli ipuçlarını paylaşmak istedik. Dileriz sizin için de faydalı bir içerik olacaktır. Şunu da söylemek isteriz ki müşterilerimiz için hazırladığımız birçok tanıtım dosyası ve sunumunda bu tavsiyeleri kendimiz için de uyguluyoruz. Bazı firmalarsa bünyelerinde kreatif metin yazarları olmadığı için metin üretmekte zorlanabiliyorlar ve alakasız içerikler hazırlıyorlar. Hatta kendileri de bu içeriklerden çok rahatsız olabiliyorlar ve beğenemiyorlar. Bunun da farkındayız.


Google Haritalar`a Firma Ekleme

Google Haritalar`a Firma Ekleme

Google, geçtiğimiz 1-2 sene içerisinde local search yani yerel arama konusunda devrim niteliğinde bir çalışma yaptı. Bu sayede artık belli bir alanda arama yaparken, size yakın olan işletmeleri daha fazla göstermeye başladı. Yani siz Balıkesir’de web tasarım firması arıyorsanız, size Balıkesir web tasarım firmaları daha fazla görünür oldu. Böylelikle, aslında kullanıcılar ilk sayfalarda sadece İstanbul ya da diğer şehirlerin firmalarını görürken şimdi arama yapılan şehirlerdeki firmalara biraz daha öncelik veriliyor.


HTML Nedir?

HTML Nedir?

Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.

HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.


Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma

Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma

İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte artık kullanıcılar sadece izleyici değil, aynı zamanda da katılımcı olmak istiyorlar. İlk olarak Web 2.0 teriminin yani sosyal medya platformlarının hayatımıza girmesiyle internet kullanıcıları içerik üretmeye başladılar. Sonrasında da blog açılabilecek WordPress, Blogspot gibi platformlar popülerleşti. Facebook, Twitter, Instragram gibi sitelerde hesap oluşturmak çok kolayken WordPress ya da Blogspot açmak biraz daha zordur. Biz de bu yazımızda blog nasıl açılır sorusunu detaylarıyla birlikte anlatacağız.

Ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı blog açmak istiyorsunuz? Öncelikli soru bu olmalıdır. Sonrasında da genel olarak isteğinize yönelik var olan temalara göz atabilirsiniz. Eğer hangi amaçla site kurmayı planladığınızı belirlemediyseniz, sonraki aşamalarda zorluk yaşayabilirsiniz.

seo paketleri
Web Tasarım Firması Nasıl Seçilir?

Web Tasarım Firması Nasıl Seçilir?

Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.


Google Gelecekte Olguları Sıralayacak

Google Gelecekte Olguları Sıralayacak

Google araştırmacıları doğru yolu bulacak olurlarsa yakın zaman içinde geriye bakarak arama motorlarının web sayfalarını olgusal içerik yerine bağlantı yönlendirmeli popülerliğe dayanarak sıraladığı zamanlara gülebiliriz.

New Scientist’e göre Google araştırmacılarından oluşan bir ekip şu anda arama motorlarının web sitelerini bu sitelere bağlantı verecek kadar güvenen diğer sitelerin sayısına göre değil içeriklerinin doğruluğuna göre yargılayacağı bir geleceğe doğru çalışıyor.


Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel web tasarım, genellikle kurumsal web tasarım ihtiyaçları için olmazsa olmaz durumundadır. Bunun en önemli nedeni ise firmalar dijital dünyada markalarını sergilediklerinde gerçek hayattaki kadar profesyonel görünmeye ihtiyaç duyarlar. Tasarım ve yazılım sektöründe onlarca farklı firma ya da şahıs profesyonel internet sitesi tasarımı yaptığını söylüyor olabilir ancak ne kadar güvenilir olabilirler? Bunun en basit göstergesi olarak Google’da web tasarım şeklinde arama yapabilirsiniz. 50 TL’ye web sitesi tasarımı yaptırmak sizce ne kadar mantıklıdır? Ya da bu mümkün müdür? Evet, bu konumuzda genel olarak profesyonellik konusuna değineceğiz ve elimizden geldiğince sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.


Sadakat Programı

Sadakat Programı

Bir hava yolu şirketinde bir yıl içinde birden fazla rezervasyon yaptırdıysanız muhtemelen sık uçanlara yönelik mil programlarından birine kaydolmuşsunuzdur. Neden olmasın? Zaten iş amacıyla uçmanız gerekiyorsa ilerideki bir yolculuk için ödül kazanma fırsatınız olacaktır. Bu arada, kaydedilmiş kredi kartınızı kullanarak ilave mil de kazanabilirsiniz – bu hem size, hem hava yolu şirketine hem de kredi kartı şirketinize kazanç sağlayan bir programdır.


PHP Form - Örnek PHP Form Kodları

PHP Form - Örnek PHP Form Kodları

PHP form, internet sitesinde girilen verilerin bir sonraki sayfaya ulaştırılmasını sağlayan özelliktir. PHP formlar genellikle $_GET ve $_POST PHP kodları ile sonuca varmaktadır. Açıkçası, PHP form yazılım konusuna ilgi duyan kişilerin ilk öğrendikleri özelliklerin başında gelmektedir. Bu yazımızda programlama dillerinde en fazla kullanılanların başında gelen PHP form yapısını inceleyeceğiz ve birkaç örnek ile yazımızı geliştireceğiz.


Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

İnternet tarayıcınızı açtınız ve karşınıza en sevilmeyen hatalardan Bu Web Sayfası Kullanılamıyor geldi. Ne yapmam lazım diye soruyor olabilirsiniz. Bu yazımızda Facebook web sayfası kullanılamıyor, Chrome bu web sayfası kullanılamıyor ve diğer Internet Explorer, Mozilla Firefox, Yandex ve Safari tarayıcılar için hata sebeplerini ve çözümleri anlattık. Önce web sayfası kullanılamıyor hatası neden olur konusuna değineceğiz, sonrasında da çözüm önerileri sunacağız. Hata çözümlerini gelin birlikte incelemeye başlayalım.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı