Android

Şu anda Android ile ilgili blog yazılarımızı Android etiketi ile aramaktasınız. Android hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Android ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Google Developer ekibi yakın zaman önce Material Design Lite, ya da kısaca MDL, adı verilen Materyal Tasarım sitillerinde bir bileşenler kütüphanesi yayınladı. Bu kütüphane butonlar, formlar ve gerçekten isteyebileceğiniz diğer her şey gibi çeşitli web tasarım bileşenleriyle dolu bir kütüphanedir. Kullanılmasını son derece esnek hale getirmek için bu kütüphanenin framework-agnostik olmasını düşünülmüş. İlave olarak, önemli faydalarından biri “standartlara uygun CSS, HTML ve JS” ile geliştirilmiş olmasıdır. Şu ana kadar gayet iyi.


Google Mobil Aramalarda Artık Tweetler de Çıkacak

Google Mobil Aramalarda Artık Tweetler de Çıkacak

Tweet’leriniz artık daha aranabilir hale geldi.

Google ve Twitter arama motorlarının tweet’leri doğrudan arama sonuçlarında gösterilmesine izin verme konusunda işbirliği yapıyor. Açıklama iki şirket tarafından Salı günü yapıldı. Başlangıç olarak, güncelleme hem tarayıcılar hem de Google’ın iOS ve Android uygulamalarındaki mobil aramalarda görünecek.


Twitter Yeni Web Tasarımı (2015) İle Karşımızda

Twitter Yeni Web Tasarımı (2015) İle Karşımızda

Twitter, mobil ara yüzlere benzer yeni bir web tasarımı ile karşımızda

Twitter, açılır pop-up compose (tweetlerin yazıldığı kısım) penceresini kaldırdığı ve daha çok mobil uygulamalardaki bir görünüme sahip yeni web tasarımını tanıttı. Bir süredir bu yeni web tasarımın deneme sürümlerini gördük ancak kullanıcılarından bu en son yayınlanan hali ile en iyi yorumları aldı.


Twitter Yıldızlardan Kalplere Dönüşüyor

Twitter Yıldızlardan Kalplere Dönüşüyor

Twitter, favorilere ekleme (fav) olarak kullanılan yıldızları kalplere dönüştürüyor. İlk değişiklik mobilde (Android) gerçekleşti.

Twitter yıldızlar yerine kalpler ile tweetlerini favorilerine eklemeni istiyor. Eğer Twitter hesabınız varsa daha az yıldız ve daha fazla kalp görebilirsiniz.

seo paketleri
Facebook Messenger, Android`te 1 Milyar Barajını Aştı

Facebook Messenger, Android`te 1 Milyar Barajını Aştı

Facebook Messenger, Android aygıtlara 1 milyardan çok indirildi – daha önceden bu başarıya ulaşabilen sadece birkaç uygulama vardı.

Facebook’un mesajlaşma ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Marcus bir iletisinde, şirketin popüler Messenger uygulamasının Google Play Store‘da 1 milyar indirme sayısına ulaşan ayrıcalıklı birkaç uygulamadan biri olduğunu duyurdu.


Whatsapp`ta Yanlışlıkla Sesli Arama Sorunu

Whatsapp`ta Yanlışlıkla Sesli Arama Sorunu

WhatsApp, şu anda dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkıyor. Neredeyse tüm akıllı telefonlarla uyumlu olarak çalışan WhatsApp, başta Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemlerinde olmak üzere diğer mobil cihazlarda da yer alıyor.

Daha önceden WhatsApp Masaüstü Web Uygulaması başlığında artık WhatsApp`a bilgisayardan da giriş yapılabileceğini belirtmiş ve nasıl ulaşılabileceğini de anlatmıştık. Bu yazımızda ise, WhatsApp`ın son zamanlarda en çok şikayet alan konularından bir tanesi olan yanlışlıkla sesli arama sorunu konusuna değineceğiz.


WhatsApp Masaüstü Web Uygulaması

WhatsApp Masaüstü Web Uygulaması

Ülkemizde ve dünyada şu anda en yaygın şekilde kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp bugün tarihi bir duyuru yaptı. Bu duyuru içerisinde WhatsApp ilk defa masaüstü web uygulamasını yayınladığını ilan etti. Gün içerisinde WhatsApp resmi blogunda yapılan duyuruda; Android, Blackberry ve Windows Phone kullanıcılarının WhatsApp mesajlaşma uygulamasına sadece mobilden değil artık webden de ulaşabileceği yer alıyordu. Böylelikle, artık hem webden hem de mobilden aynı hesap ile WhatsApp kullanımı mümkün olacak.


Mobil Tasarımda İnteraktif Zorunluluklar

Mobil Tasarımda İnteraktif Zorunluluklar

Hareketler ve Animasyonlar, Mobil Uygulama Tasarımları Açısından Oyunları Nasıl Değiştiriyor?

Bu makalede, UXPin – The UX Design App’den Chris Bank, interaktifliğin mobil uygulamalardaki önemini ve bunun mobil tasarımlar üzerindeki etkisini ele alacak. Bu konunun 50 yeni mobil uygulamanın tek tek incelenerek ele alınmış halini Mobile UI Design Patterns 2014 adlı ücretsiz e-kitap’ta bulabilirsiniz.

Birçok yeni kullanıcı ara yüzü tasarımının arkasında, hareketlerde ve animasyonlarda gerçekleşen değişimler yatmaktadır.


Uygulama İçi Satın Alma Nedir?

Uygulama İçi Satın Alma Nedir?

-Ücretsiz- uygulamalar içerisinde saklanan -gizli- masraflardan nasıl korunacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda "uygulama içi satın alma nedir?" sorusuna yanıtlar bulacaksınız.

Soygun: Bunun sebebi size bedava olarak lanse edilen bir oyunun size hiçbir maliyet açmayacağı anlamına gelmemesidir. Bazı firmalar, iPad, iPhone ve iPod Touch modelleri için bu ve benzeri uygulamalar geliştirmektedirler. Medya ve teknoloji inceleme sitesi olan Common Sense Media uygulama ve oyun yöneticisi Jinny Gudmundsden, oyun içinde bu gibi geliştirmeler satın alınarak, oyuncuların oyunlarda daha kolay ilerlemeleri sağlanmaktadır.


Web Tasarım Polygonal Sanat

Web Tasarım Polygonal Sanat

Geçtiğimiz sene, Metro stil ile birlikte Polygonal sanat (çok kenarlı sanat), tasarımcıların aklını çalmayı başardı. Windows 8’in kendini web tasarım işlerinin içerisinde bulmasıyla birlikte, Polygonal tasarım; posterlerde, duvar kağıtlarında, t-shirt tasarımlarında ve telefon kapları gibi ürünlerde kendini göstermeye başladı. Daha sonra ise tasarımcılar bu stili web tasarımı konusunda da kullanmaya başladılar.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı