Google Sponsorlu Arama Sonuçlarında Satın Al Butonları

Google mobil arama sonuçlarında satın al butonları gösterecek. Peki e-ticaret siteleri ve markalar bu reklam modelini nasıl kullanacaklar?

Google Sponsorlu Arama Sonuçlarında Satın Al Butonları

Google sponsorlu mobil arama sonuçlarına satın al butonları ekleyecek. Google, perakende arama trafiği ve reklam gelirlerini arttırma hamlesinde mobil aygıtlardaki arama sonucu sayfalarına satın al buton ekleyecek. Bu hem SEM hem de SEO konusunda markalara yeni bir kapı açacak. Yeni bir reklam alanı olduğu için, özellikle de e-ticaret siteleri bu alanı çok daha fazla kullanacak diyebiliriz.

Butonlar bir sayfanın üst kısmındaki “Google’da Alışveriş” başlığı altında ücretli arama sonuçlarında görüntülenecek. Ücretsiz sonuçlarda veya kullanıcılar masaüstü bilgisayarlarında ürün aradıklarında görüntülenmeyecek.

 

Arama Sonuçlarından Ürün Sayfalarına Yönlendirilecek

Alışveriş yapanlar satın al butonuna tıkladıklarında Google üzerinde bir ürün sayfasına yönlendirilecekler ve burada ürün ölçüsü ve rengini seçmenin yanında satın alma işlemini de tamamlayabilecekler. Tüketicilerin istemesi durumunda Google kendilerine ait kredi kartı bilgilerini saklayacak ve ilerideki işlemlerinde otomatik olarak yükleyecek.

 

Mobil Pazar Büyüyor, Google Payını Artıracak!

Mobil Pazar Büyüyor, Google Payını Artıracak!

Dijital pazarlama teknolojisi şirketi olan IgnitonOne’da küresel aramalar yöneticisi Dave Ragals’a göre Google’ın satın al butonları sektördeki birçok uzmana göre son derece doğaldır. “Hiç sürpriz değil” yorumunda bulunan Ragals, sözlerini şöyle sürdürüyor, “Mobil pazar büyümeye devam ettikçe, burası Google’ın genişlemeye başlayacağı doğru yer. Özellikle, mobil perakende konusunda Google Amazon’a kıyasla halen dezavantajlı konumda. Amazon, eBay veya Esty’de tüketiciler tek bir yerde arama ve satın alma yapabiliyor ki bu Google’ın daha önce sunmadığı bir hizmet.”

 

E-Ticarette Google ve Satın Alma Süreci

Görünüşe göre Google, alışveriş yapanların ödeme bilgilerini kaydetmesine izin vererek ve satın alma sürecini kolaylaştırarak kendisini Amazon gibi bir çevrimiçi pazaryeri olarak konumlandırıyor. Ancak, Ragals’a göre buradaki bir engel Google’ın ürün iadesi gibi satış sonrası tüketici ihtiyaçlarını nasıl ele alacağı.

E-Ticarette Google ve Satın Alma Süreci

“Asıl soru Google’ın satın almadan sonra müşterilerle ilişkileri nasıl sürdüreceğidir.” yorumunda bulunan Ragals sözlerini “Google’ın buradaki politikası ne olacak? Ve bu süreçte Google perakendecilerle nasıl bağlantılar kuracak? Bu sorulara yanıt bulmadan Google’ın merkezi bir pazar yeri olabileceğini düşünmüyorum.” diye sürdürüyor.

Wall Street Journal gazetesi, Amazon gibi satış fiyatının bir kısmını almak yerine perakendecilerin Google’a ödemeyi yine mevcut reklam modeli üzerinden yapacağını belirtiyor.

 

Amazon ve Google Pazar Yeri

Amazon, bir online pazar yeri olarak tüm müşteri işlemlerini ele almakta ve tüm satın alma ve iade işlemleri için sorumlu olmaktadır. Bu bağlamda, ücret aldığı hizmete önemli bir değer katıyor ama sektör katılımcılarına göre Google henüz benzer bir modeli benimseyecek altyapıya sahip değil.

Amazon ve Google Pazar Yeri

Ragals, Google’ın yakın zaman içinde mevcut reklam modelinden Amazon’un modeline geçeceğini düşünmüyor.

Ragals, ayrıca “Temel olarak, Google perakende arama sektöründe önemli bir varlık oluşturmanın yanında reklamdan kazandığı paralar ve sisteminde bulunan kullanıcı verileri ile gelir oluşturabilir.” ifadesinde bulunuyor.

 

Google Satın Alma Butonları

Google satın alma butonları hareketine katılan ilk teknoloji şirketi değil. Geçtiğimiz sene, Facebook, Twitter, Pinterest ve Instagram gibi sosyal medya platformları da bu işlevselliği denediler.

Ragals’a göre, “Bu, fikirleri ve ürünleri insanların önüne koymalarından sonraki mantıklı adım. Eğer Pinterest’te bir şey beğendiyseniz ve satın almak istiyorsanız, Pinterest sizin Amazon veya Google’a gitmenizi istemez. Bu platformlar satın al butonları ekleyerek kullanıcıları kendi bahçelerinde tutabilir ve satın alma işlemlerini kendi platformlarında yapmalarını sağlayabilirler.”

tarihinde E-Ticaret, Pazarlama & Reklam, SEO kategorilerinde yazdı0 yorum

Sosyal Medyada Paylaşmak İster Misiniz?
Bizi Takip Etmek İster Misiniz?

Her gün sosyal medya, web tasarım, dijital dünya ve SEO konularında yazılar paylaşıyoruz. Siz de bu yazılardan haberdar olmak isterseniz, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ya da e-posta adresinizi girerek günlük haberleri alabilirsiniz.

Fikirlerinizle Bu Yazıya Katkı Sağlayabilirsiniz

Yazımız hakkında aklınıza bir şeyler mi geldi? Yoksa, eklenebilecek kısımlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Lütfen, yorumlarınız sayesinde bu yazıyı geliştirmekten çekinmeyiniz. Alt kısımda yer alan yorum ekleme alanını değerli fikirlerinizi eklemek için kullanabilirsiniz.

Creative Media

Creative Media

CREAMIVE, Creative ve Media kelimelerinin birleşimiyle 2010 yılında dünyaya gelmiş ve sözlüklere (en azından şimdilik arama motorları sözlüklerine) hızlı bir şekilde yerleşmiştir.

Bu hesap altında paylaşılan yazılar ise genellikle ekip arkadaşlarımızdan birkaç kişinin ortak olarak yazdığı ya da düzenlediği yazılar olacaktır.

İlgili Yazılar
Şirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum HazırlamaŞirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum Hazırlama
Google Haritalar`a Firma EklemeGoogle Haritalar`a Firma Ekleme
Bloggerlar İçin Ücretsiz Domain Sponsorluğu!Bloggerlar İçin Ücretsiz Domain Sponsorluğu!
Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot AçmaBlog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma
Google Gelecekte Olguları SıralayacakGoogle Gelecekte Olguları Sıralayacak
Sadakat ProgramıSadakat Programı
Yorum Yapalım
Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı