Creative Media

Şu anda Creative Media adlı yazara ait blog yazılarımızı görüntülemektesiniz. Creative Media hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Creative Media Kimdir?

CREAMIVE, Creative ve Media kelimelerinin birleşimiyle 2010 yılında dünyaya gelmiş ve sözlüklere (en azından şimdilik arama motorları sözlüklerine) hızlı bir şekilde yerleşmiştir.

Bu hesap altında paylaşılan yazılar ise genellikle ekip arkadaşlarımızdan birkaç kişinin ortak olarak yazdığı ya da düzenlediği yazılar olacaktır.

Şirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum Hazırlama

Şirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum Hazırlama

Kurumsal şirketler kendilerini çok iyi anlatabilme özelliklerine de sahip olmalıdırlar. Düşünsenize, kurumsal olduğunu iddia eden bir firma var ama internet sitesi çok eski ve kötü durumda. Sitesindeki hakkımızda sayfası ya da şirket tanıtım dosyası okunamaz halde. Hemen aklınızda böyle bir şirketi ve internet sitesini canlandırıyorsunuz değil mi? Umarız bu sizin şirketiniz değildir :)

Firmaların tanıtım sunumlarının nasıl olması gerektiğine dair çeşitli ipuçlarını paylaşmak istedik. Dileriz sizin için de faydalı bir içerik olacaktır. Şunu da söylemek isteriz ki müşterilerimiz için hazırladığımız birçok tanıtım dosyası ve sunumunda bu tavsiyeleri kendimiz için de uyguluyoruz. Bazı firmalarsa bünyelerinde kreatif metin yazarları olmadığı için metin üretmekte zorlanabiliyorlar ve alakasız içerikler hazırlıyorlar. Hatta kendileri de bu içeriklerden çok rahatsız olabiliyorlar ve beğenemiyorlar. Bunun da farkındayız.


Google Haritalar`a Firma Ekleme

Google Haritalar`a Firma Ekleme

Google, geçtiğimiz 1-2 sene içerisinde local search yani yerel arama konusunda devrim niteliğinde bir çalışma yaptı. Bu sayede artık belli bir alanda arama yaparken, size yakın olan işletmeleri daha fazla göstermeye başladı. Yani siz Balıkesir’de web tasarım firması arıyorsanız, size Balıkesir web tasarım firmaları daha fazla görünür oldu. Böylelikle, aslında kullanıcılar ilk sayfalarda sadece İstanbul ya da diğer şehirlerin firmalarını görürken şimdi arama yapılan şehirlerdeki firmalara biraz daha öncelik veriliyor.


Bloggerlar İçin Ücretsiz Domain Sponsorluğu!

Bloggerlar İçin Ücretsiz Domain Sponsorluğu!

İnternetin ve özellikle de sosyal medyanın hayatımızda çok fazla yer edinmeye başlamasıyla birlikte her geçen gün binlerce yeni blog açılıyor. Ancak birçok blog yazarı ya da blogger tam olarak teknik konulara hakim olamadıkları için bir süre sonra sıkılıyorlar ya da zorunluluktan dolayı blog yazmayı bırakıyorlar. Biz de bunun farkına vardığımız için birçok blogger arkadaşımıza ücretsiz domain sponsorluğu vermeye başladık. Aslında bunu çok uzun zamandır yapıyorduk ancak gelen talepler nedeniyle bunu sitemizde de paylaşmak istedik. Evet, sen, blogger! Kendi alan adınla yani domaininle yayın yapmak ister misin? creamive.blogspot.com ya da creamive.wordpress.com yerine sen de creamive.com gibi bir isimle yayın yapabilirsin. Hem de Blogspot’un ya da WordPress’in hiçbir özelliğini kaybetmeden, her şey eskisi gibi devam edecek. Tek bir farkla, o da yeni alan adınla. Ziyaretçilerine ya da sevdiklerine blogunu daha kolay ve kısa bir şekilde söyleyebileceksin.


Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler

Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler

Bootstrap ilk yayınlandığı Ağustos 2011’den itibaren web tasarım ve geliştirme dünyasında popülerlik kazanmıştır. Tamamen CSS temelli stil sayfalarından, formlar ve diğer bazı bileşenlerle el ele giden Javascript pluginler, araçlar ve simgeler içeren çok sayıda yeni özelliğin eklendiği güçlü, mobil öncelikli, responsive bir front-end framework’üne giden süreçte Bootstrap’ın çok yol kat ettiği söylenebilir.

Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla, Bootstrap 5, henüz tamamlanmamış ve üretim için uygun olmayan alfa sürümündedir. Bu sürüm önemli değişiklikler getiriyor. Çok sayıda yeni özellik ve özelleştirme seçenekleri eklenmiştir.

seo paketleri
SaaS Nedir?

SaaS Nedir?

SaaS veya ‘Hizmet Olarak Yazılım’ bir kullanıcının yazılımı satın alıp kendi bilgisayarına kurması yerine çevrimiçi olarak kiralaması veya ödünç alması demektir.

SaaS, esas itibarıyla Gmail veya Yahoo’nun sunduğu e-mail hizmetleri mantığında çalışmakla beraber bundan çok daha ileri gider. SaaS merkezi bilişim – tüm işletmenin ve binlerce çalışanın bilgisayar araçlarının çevrimiçi olarak kiralanan ürünler şeklinde kullanıldığı model – düşüncesinin altında yatan temeldir.

Tüm bilgi işleme ve dosya kaydetme internet üzerinden gerçekleştirilir ve kullanıcılar araçlarına ve dosyalarına bir web tarayıcısı kullanarak erişirler.

SaaS, PaaS (Hizmet Olarak Donanım Platformu) ile birleştirildiğinde ‘Bulut Bilişim’ adını verdiğimiz yapı ortaya çıkar.


HTML Nedir?

HTML Nedir?

Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.

HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.


Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama Deneyimi Nasıl Tasarlanır?

Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama Deneyimi Nasıl Tasarlanır?

Mobil dostu ve kullanıcı dostu terimlerinin aynı şey olduğunu düşünmek sık rastlanan bir yanlıştır. Uygulamanızı tasarlarken göz önünde tutmanız gereken en iyi yaklaşımlar aşağıda belirtilmektedir.

Mobil dostu ve kullanıcı dostunun aynı şey olduğunu düşünmek günümüz teknolojisinde sık rastlanan bir yanlıştır.

Bu tuzağa düşmeyin! Mobil uygulamalar “mobil dostu” olarak değerlendirilebilmesine rağmen bu uygulamalara ilişkin kullanıcı deneyimi dost dışında her şey olabilir. Kaç kez bir uygulamayı işinize yarayacağı umuduyla indirip hemen hemen hiç kullanmamışsınızdır? Muhtemelen sayısını unuttunuz, değil mi?


Profesyonel Web Tasarım Nedir?

Profesyonel Web Tasarım Nedir?

Günümüzde internet kullanımının artmasıyla birlikte kurumsal veya kişisel web siteleri oldukça yaygınlaştı aynı zamanda yeni bir satış alanı ortaya çıktı. İnsanlar daha güzel ve göze hitap eden internet siteleri oluşturmak için bir arayış içine girdi. Buna bir çözüm olarak profesyonel web tasarımı yapabilecek kişiler ya da kreatif web tasarım ajansları bu işi üstlendi ve beklentileri karşılamak adına işe atıldılar. Her şey tamam peki bu çok merak edilen ve çok da konuşulan profesyonel web tasarımı nedir?


Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma

Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma

İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte artık kullanıcılar sadece izleyici değil, aynı zamanda da katılımcı olmak istiyorlar. İlk olarak Web 2.0 teriminin yani sosyal medya platformlarının hayatımıza girmesiyle internet kullanıcıları içerik üretmeye başladılar. Sonrasında da blog açılabilecek WordPress, Blogspot gibi platformlar popülerleşti. Facebook, Twitter, Instragram gibi sitelerde hesap oluşturmak çok kolayken WordPress ya da Blogspot açmak biraz daha zordur. Biz de bu yazımızda blog nasıl açılır sorusunu detaylarıyla birlikte anlatacağız.

Ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı blog açmak istiyorsunuz? Öncelikli soru bu olmalıdır. Sonrasında da genel olarak isteğinize yönelik var olan temalara göz atabilirsiniz. Eğer hangi amaçla site kurmayı planladığınızı belirlemediyseniz, sonraki aşamalarda zorluk yaşayabilirsiniz.


Web Tasarım Firması Nasıl Seçilir?

Web Tasarım Firması Nasıl Seçilir?

Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı