Mobil Uygulama

Şu anda Mobil Uygulama ile ilgili blog yazılarımızı Mobil Uygulama etiketi ile aramaktasınız. Mobil Uygulama hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Mobil Uygulama ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama Deneyimi Nasıl Tasarlanır?

Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama Deneyimi Nasıl Tasarlanır?

Mobil dostu ve kullanıcı dostu terimlerinin aynı şey olduğunu düşünmek sık rastlanan bir yanlıştır. Uygulamanızı tasarlarken göz önünde tutmanız gereken en iyi yaklaşımlar aşağıda belirtilmektedir.

Mobil dostu ve kullanıcı dostunun aynı şey olduğunu düşünmek günümüz teknolojisinde sık rastlanan bir yanlıştır.

Bu tuzağa düşmeyin! Mobil uygulamalar “mobil dostu” olarak değerlendirilebilmesine rağmen bu uygulamalara ilişkin kullanıcı deneyimi dost dışında her şey olabilir. Kaç kez bir uygulamayı işinize yarayacağı umuduyla indirip hemen hemen hiç kullanmamışsınızdır? Muhtemelen sayısını unuttunuz, değil mi?


Sadakat Programı

Sadakat Programı

Bir hava yolu şirketinde bir yıl içinde birden fazla rezervasyon yaptırdıysanız muhtemelen sık uçanlara yönelik mil programlarından birine kaydolmuşsunuzdur. Neden olmasın? Zaten iş amacıyla uçmanız gerekiyorsa ilerideki bir yolculuk için ödül kazanma fırsatınız olacaktır. Bu arada, kaydedilmiş kredi kartınızı kullanarak ilave mil de kazanabilirsiniz – bu hem size, hem hava yolu şirketine hem de kredi kartı şirketinize kazanç sağlayan bir programdır.


Kurumsal E Posta

Kurumsal E Posta

Kurumsal E-Posta, firmanızın alan adı uzantısıyla (com, net, org, com.tr, org.tr vb. – sirketadi.com.tr) oluşturulan e-posta adresleridir. Kurumsal posta hizmetleri ücretli olabildikleri gibi ücretsiz de olabilmektedir. Genellikle ücretsiz mail veren siteler, ücretli sürüm olarak kurumsal mail hizmeti de vermektedir. Microsoft (Hotmail), Google (Gmail) ücretli olanlarının başında gelmektedir. Gmail bu hizmeti önceleri ücretsiz olarak sağlarken, geçtiğimiz birkaç sene içerisinde bu servisi ücretli hale getirmiştir. Ücretsiz örneklerin başındaysa Yandex (Yandex Mail) gelmektedir. Gmail ile aynı özelliklere sahip olan servis, Gmail’in yaptığı bu değişiklikten sonra bir hayli fazla kurumsal firmaya ulaşma şansına sahip olmuştur. Pazar payını hızlı bir şekilde artırmasını sağlamıştır.


Görünmez Web Tasarım Nedir?

Görünmez Web Tasarım Nedir?

Web tasarım her zaman somut ve gözle görülür bir sanat değildir. İncelikli, kullanılabilir ve çoğunlukla tanımlanamazdır. Basitçe, iyi tasarım genellikle görünmezdir.

Konuyu biraz daha açarsak – görünmez tasarım projelere katmanlar, saydamlıklar veya gizli anlamlar eklemek değildir. Kullanıcıya yönelik olarak işlevsel ve görsel şekilde mükemmel projeler ortaya çıkarmaktır.

seo paketleri
Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship ManagementMüşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.


Web Sitesi Kodlama

Web Sitesi Kodlama

Bu yazımızda, web sitesi kodlama konusunda neleri bilmeniz gerektiğine dair giriş mahiyetinde bilgileri paylaşacağız. Tam manasıyla web sitesi kodlama konusuna hakim olabilmek için ise birçok farklı kaynağı da bu yazımızda önümüzde günlerde sizlere sunmayı planlıyoruz. Ancak, yine de başlangıç olarak ilerleyen zamanlarda nelere ihtiyaç duyacağınıza dair bilgileri bulabilirsiniz. HTML, CSS, JS, Jquery, Ajax, ASP, PHP, SQL, MySQL, MsSSQL ve son olarak da SEO konularına değineceğiz.


Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal medya, Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal medya ağları, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.


Instagram Web Tasarımını Yeniledi

Instagram Web Tasarımını Yeniledi

Instagram fotoğrafların mobil uygulama benzeri öne çıkması için sitesini basitleştirdi

Instagram, bu haftanın sonuna kadar 300 milyondan fazla kullanıcısının erişebileceği daha hızlı ve daha zarif sitesini ortaya çıkaracak.


Twitter İndirdiğiniz Uygulamalara Göre Reklam Gösterecek

Twitter İndirdiğiniz Uygulamalara Göre Reklam Gösterecek

Twitter, haber uygulamaları reklamları gösterme konusunda daha da iyiye gitmek üzere. Twitter, reklamlarla mobil uygulama indiren kullanıcıları hedefleyerek daha verimli reklam kampanyaları düzenlemenizi sağlayacak.

Twitter, Çarşamba günü “Reklamcılar şu andan itibaren daha önce indirmiş olduğunuz uygulamalara göre size reklam gösterebilir” açıklamasını yaptı.


Geleneksel Web Tasarımın Sonu Geliyor

Geleneksel Web Tasarımın Sonu Geliyor

Çoğunuz için “geleneksel web tasarımı” bir ölçüde tezat içeren bir ifadedir. Bazı açılardan, web tasarımı geleneksel olamaz çünkü hayatımıza sadece 20 yıl önce girmiştir. Bunun yanında, bu geçen 20 yıl boyunca o kadar hızlı ve o kadar tutarsız şekilde gelişme gösterdi ki, yerleşik bir “geleneksel” dönem tanımlamamın hiçbir yolu yoktur. Böyle bir yol olsa bile günümüzdeki bir web sitesi tanımı geleneksel olarak kabul edilemez çünkü modern web siteleri önceki sitelere kıyasla radikal farklılıklar göstermektedir.

Responsive web tasarım, daha büyük sayfa düzenine sahip siteler, özelleştirilmiş fotoğraflar, gizli ve açılır menüler gibi günümüz trendleri, yüksek kaliteli tasarımlar için yeni normlar getirmiş olup web tasarımında ileriye doğru önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Ancak, büyük resme bakıldığında, bu değişikliklere önemli demek zordur ve bunlar internetin ortaya çıkışından beri mevcut olan bir web kullanım sistemine dayanmaktadır. Bildiğimiz şekilleriyle geleneksel web siteleri eskimektedir. Bunun neticesinde, günümüz web tasarımlarının sonu gelecek ve buradan geri dönüş olmayacaktır.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı