Firmanız Neden Blog Kullanmalı?

Firmalar daha fazla müşteriye ulaşmak ve bilgilerini göstermek için blog kullanmalı. Web tasarım firmaları da bu bilgileri bloglarında sergiler.

Firmanız Neden Blog Kullanmalı?

Web tasarım işinizin neden aktif bir blogu olması gerektiğinin dört temel nedeni aşağıda özetlenmektedir. Biz burada bir web tasarım firması örneği üzerinden ilerleyeceğiz ama aslında siz kendi markanız ve firmanız için de bu başlıkları değerlendirebilirsiniz. Sonucunda bir firma internet mecrasında yer almalıdır. Hatta sadece internette olmakla da kalmamalı, aktif bir şekilde interneti kullanabilmelidir sonucuna varacağız.

Web Tasarım Firmaları Bloglara Vakit Ayıramıyor

Bir web tasarımcısının bir web sitesi varsa bu siteyi iş portföyünü gösteren bir öz geçmiş olarak kullanması kuvvetle olasıdır. Bu durum, özellikle de sürekli olarak bağlantılar aramakla ve sonraki potansiyel müşterisi için projelere teklif vermekle meşgul web tasarımcıları için geçerlidir. Bu nedenle, söz konusu tasarımcılar blogları için içerik geliştirmeye vakit ayıramayabilirler.

Maalesef, bu kısa görüşlü yaklaşım bir web tasarım işini büyütmede asla sonu gelmeyen bir çabaya yol açabilir. Web tasarım işinizin neden blog kullanması gerektiği ve içerik pazarlamanın size nasıl uzun vadeli büyüme ve istikrar sağlayacağı aşağıda anlatılmaktadır.

 

Güven ve Güvenilirlik

1) Güven ve Güvenilirlik

Potansiyel müşterilerinize güvenilir olduğunuzu söylemek bir şey, bunu kanıtlamak başka bir şeydir. Yüksek kalitede bloglar kendinizi bir müşterinin projesi için doğru tasarımcı olarak pazarlamanızın zekice bir yoludur.

Web tasarımcıları bunu sektördeki bilgilerini, en iyi uygulamalarını, kavrayışa dayalı analizlerini ve teklif öncesi müşterilerin ortak soruları, sorunları veya kaygılarını gidererek gerçekleştirebilirler. Hedef kendinizi müşterilerin mükemmel bir web sitesi inşa etme zorluğunun üstesinden gelmede kendilerine yardımcı olmak için başvurmaları gerekli bir sektör uzmanı olarak konumlandırmanızdır.

 

Balık Tutmayı Öğretmeyin Beraber Balık Tutun!

Balık Tutmayı Öğretmeyin, Beraber Balık Tutun!

Örneğin, yeni başlayanlara bir blogu nasıl oluşturacaklarını öğretmek için doyurucu bilgiler veren bir internet sitesi oluşturabilirsiniz. Zor yoldan gitmek ve her okuyucuya bir bloga kendilerinin barındırdığı bir WordPress platformundan başlamalarını söylemek yerine en iyi ücretsiz blog platformlarının ayrıntılarını açıklayan, farklı içerik yönetim sistemleri karşılaştıran grafikler sunan, farklı takipçi grupları (B2B veya B2C) için blog yazılarının nasıl yazılacağını anlatan, v.b. kaynaklar geliştirebilirsiniz.

Bunun altında yatan düşünce, okuyucuların piyasada nelerin bulunduğunu öğrenmelerine yardımcı olmak. Ücretsiz bir blog oluşturmayı seçmeleri durumunda onlara faydalı bir kaynak sağlamış olmaktan ötürü mutlu olursınız. Öte yandan, bugün ya da gelecekte kendileri bakımından en iyi seçenek olduğu için kendilerinin barındırdığı bir WordPress web sitesini hayata geçirmek istediklerinde açıklamalarınızı kullanmaları sizin için güzel bir ödül olur.

 

2) İlişkiler

Blog kullanmanın her web tasarımcısının pazarlama stratejisinin kritik bir parçası olmasının diğer bir nedeni de, bunun hedef kitleniz ile ilişkiler kurmasına yardımcı olmasıdır. Blogunuzu okuyanların hepsini yakından tanımamanıza rağmen, blogunuz etrafında bir topluluk duygusu oluşturarak okuyucuların sizinle bir bağlantıları olduğunu hissetmelerini sağlamaya başlarsınız.

Bu “Hakkımızda” sayfanızda başlar ve içeriğinizde açık ve dürüst olarak ve olabildiğince çok yoruma ve yardım talebine cevap vererek devam eder. Kendinizi alanınızda içten, nazik ve anlaşması kolay bir kişi olarak vurgulayarak sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz. (Bu yazıyı bitirdikten sonra Her Hakkımızda Sayfasında Olması Gereken 5 Özellik başlıklı yazımızı da kesinlikle okumanızı tavsiye ederiz. İçerik hazırlama konusunda size kesinlikle bilgi verecektir.)

Bu şekilde blogunuzun takipçileri web tasarım işine ihtiyaç duyduklarında bilin bakalım kimi arayacaklardır? Google ile yaptıkları aramadan buldukları bir web tasarımcısına mı yoksa güven duydukları ve ilişki geliştirdikleri bir blog yazarlarına mı?

 

Kaliteli Bağlantılar

3) Kaliteli Bağlantılar

Bağlantılar, hizmet temelli her işin can damarlarıdır. Daha fazla iş alma kapasiteniz varsa veya denizaşırı ülkelerde daha ucuza çalışan tasarımcılarla rekabet etmek için lüzumundan fazla fiyat kırdığınıza inanıyorsanız, daha kaliteli bağlantılara ihtiyacınız vardır. Blog yazıları yazmaktan kaçınmak için bir web tasarımcısı olmuş olsanız bile, içerik pazarlama sürdürülebilir bir bağlantı üretme makinesi ortaya çıkarmanın en iyi yolu olabilir.

Bu yaklaşımın en iyi yönü blogunuzdan edindiğiniz bağlantıların bir web tasarımcısı ile çalışmak için niyetleri olmasından ötürü genellikle çok daha kaliteli olacak olmalarıdır. Bundan başka, tasarımcıların hizmetlerini iş teklif sitelerinde somutlaştırmaktan farklı olarak, projeler için danışmanlık yapma ve projeleri tartışma imkanı da vardır.

 

Uzun Vadeli Büyüme

4) Uzun Vadeli Büyüme

Son olarak, web tasarım blog mecranıza istikrarlı olarak trafik almanız işlerinizde çok yoğun ve çok boş dönemlerden sakınmanıza yardımcı olarak istikrarlı bir gelir akışına kavuşmanıza ve uzun vadeli büyümeye odaklanmanıza izin verir.

Diğer herhangi bir işte olduğu gibi daha baştan sağlam bir temel atmak kaynaklarınız (yani, zaman, enerji, sermaye) bakımından ciddi bir yatırım gerektirebilir.

Ancak, ilk yatırıma değecek şey düzenli olarak aranan anahtar ifadeleri hedefleyen ve güncelliğini kaybetmeyen içerikler oluşturmaktır.

Örneğin, web tasarım hizmetlerinizi sosyal medyada ve freelance sitelerde tanıtarak sonunda 5000 görüntüleme, 25 bağlantı ve 5 yeni müşteri edindiğinizi düşünün. Bu projeler sonuçlandırıldıktan sonra süreci tekrar etmelisiniz.

Şimdi de, “En İyi Web Tasarımı İçin 101 İpucu” ve “Freelance Bir Web Tasarımcısıyla Nasıl İş Yaparsınız” başlıklı makaleler yazdığınızı düşünün. İlk kez yayınlandıktan sonra her blog yazısının size 1 yeni müşteri kazandırdığını varsayın. Ancak, birkaç ay sonra yazılarınız artık “Web Tasarım” ve “Web Tasarım Fiyatları” anahtar kelimelerinde üst sıralarda yer almaya başlayacaktır.

 

Potansiyel Müşterileriniz Sizi Arıyor

Potansiyel Müşterileriniz Sizi Arıyor

Bu anahtar kelimelerin her biri, her ay birkaç yüz kez aranır ve bunun anlamı web tasarım hizmetlerine aktif şekilde ilgi duyan okuyucuların sizin web sitenizi bulacak olduğudur. Ailenizle tatil yaparken blogunuzun yeni işler üretmesi durumunda ortaya çıkacak büyüme potansiyelini düşünün.

Bu büyümenin diğer faydaları bağlantı edinme maliyetlerinde bir azalma, verimlilikte bir artış ve ilave iş yükünü üstlenecek çalışanları işe alma olacaktır.

 

Son Söz ve Kapanış

Nihai olarak, eğer sanat veya teknik temelli bir personelseniz yazma fikri size çekici gelmeyebilir ve bu sizin seçiminizdir. Ancak, blog oluşturmanın web tasarım işinize olan faydaları inkar edilemez. Etkin bir blog yazma ve içerik pazarlama stratejisi, çaylak bir tek kişilik girişim ile her ihtiyaca cevap veren ve büyümekte olan bir tasarım atölyesi arasındaki fark anlamına gelebilir.

tarihinde Pazarlama & Reklam, Web Tasarım Dersleri kategorilerinde yazdı0 yorum

Sosyal Medyada Paylaşmak İster Misiniz?
Bizi Takip Etmek İster Misiniz?

Her gün sosyal medya, web tasarım, dijital dünya ve SEO konularında yazılar paylaşıyoruz. Siz de bu yazılardan haberdar olmak isterseniz, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ya da e-posta adresinizi girerek günlük haberleri alabilirsiniz.

Fikirlerinizle Bu Yazıya Katkı Sağlayabilirsiniz

Yazımız hakkında aklınıza bir şeyler mi geldi? Yoksa, eklenebilecek kısımlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Lütfen, yorumlarınız sayesinde bu yazıyı geliştirmekten çekinmeyiniz. Alt kısımda yer alan yorum ekleme alanını değerli fikirlerinizi eklemek için kullanabilirsiniz.

Creative Media

Creative Media

CREAMIVE, Creative ve Media kelimelerinin birleşimiyle 2010 yılında dünyaya gelmiş ve sözlüklere (en azından şimdilik arama motorları sözlüklerine) hızlı bir şekilde yerleşmiştir.

Bu hesap altında paylaşılan yazılar ise genellikle ekip arkadaşlarımızdan birkaç kişinin ortak olarak yazdığı ya da düzenlediği yazılar olacaktır.

İlgili Yazılar
Şirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum HazırlamaŞirket Tanıtım Sunumu Örnekleri - Sunum Hazırlama
Google Haritalar`a Firma EklemeGoogle Haritalar`a Firma Ekleme
Bloggerlar İçin Ücretsiz Domain Sponsorluğu!Bloggerlar İçin Ücretsiz Domain Sponsorluğu!
Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi GerekenlerTasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler
SaaS Nedir?SaaS Nedir?
HTML Nedir?HTML Nedir?
Yorum Yapalım
Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı