Chrome

Şu anda Chrome ile ilgili blog yazılarımızı Chrome etiketi ile aramaktasınız. Chrome hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Chrome ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

HTML Nedir?

HTML Nedir?

Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.

HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.


PHP Form - Örnek PHP Form Kodları

PHP Form - Örnek PHP Form Kodları

PHP form, internet sitesinde girilen verilerin bir sonraki sayfaya ulaştırılmasını sağlayan özelliktir. PHP formlar genellikle $_GET ve $_POST PHP kodları ile sonuca varmaktadır. Açıkçası, PHP form yazılım konusuna ilgi duyan kişilerin ilk öğrendikleri özelliklerin başında gelmektedir. Bu yazımızda programlama dillerinde en fazla kullanılanların başında gelen PHP form yapısını inceleyeceğiz ve birkaç örnek ile yazımızı geliştireceğiz.


Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

İnternet tarayıcınızı açtınız ve karşınıza en sevilmeyen hatalardan Bu Web Sayfası Kullanılamıyor geldi. Ne yapmam lazım diye soruyor olabilirsiniz. Bu yazımızda Facebook web sayfası kullanılamıyor, Chrome bu web sayfası kullanılamıyor ve diğer Internet Explorer, Mozilla Firefox, Yandex ve Safari tarayıcılar için hata sebeplerini ve çözümleri anlattık. Önce web sayfası kullanılamıyor hatası neden olur konusuna değineceğiz, sonrasında da çözüm önerileri sunacağız. Hata çözümlerini gelin birlikte incelemeye başlayalım.


Mükemmel Mail Tasarımcısı Nasıl Olunur: Önemli Araçlar

Mükemmel Mail Tasarımcısı Nasıl Olunur: Önemli Araçlar

E-posta tasarımı insanı pek fazla heyecanlandırmayabilir. Ancak, tasarım çalışmalarının bu türünde olan çok sayıda iş, freelance çalışan ve hatta tasarımcı olanlar için çok önemlidir. Mail tasarımı, marka çalışmalarının hiç olmadığı kadar büyüyen ve hiç olmadığı kadar önemli bir parçası haline gelmiştir.

Mail tasarımı potansiyel müşterilere veya alıcılara gönderdiğiniz mesajın başarılı veya başarısız olmasını belirleyebilir. Her e-postanın güçlü bir framework’ü ve çarpıcı bir tasarımı olmalıdır. Doğru kaynaklar ve araçlarla bu iş düşündüğünüzden daha kolay olabilir.

seo paketleri
Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Google Developer ekibi yakın zaman önce Material Design Lite, ya da kısaca MDL, adı verilen Materyal Tasarım sitillerinde bir bileşenler kütüphanesi yayınladı. Bu kütüphane butonlar, formlar ve gerçekten isteyebileceğiniz diğer her şey gibi çeşitli web tasarım bileşenleriyle dolu bir kütüphanedir. Kullanılmasını son derece esnek hale getirmek için bu kütüphanenin framework-agnostik olmasını düşünülmüş. İlave olarak, önemli faydalarından biri “standartlara uygun CSS, HTML ve JS” ile geliştirilmiş olmasıdır. Şu ana kadar gayet iyi.


Başarılı Bir SEO İçin Site Değişikliklerinin İzlenmesi

Başarılı Bir SEO İçin Site Değişikliklerinin İzlenmesi

Başarılı bir SEO uzmanı olmanın bir parçası da müşterinin sitesine yapılan organik ziyaretlerdeki artış ve düşüşleri açıklayabilmektir. Oyuna dahil olan diğer birçok faktörünün tümü düşünüldüğünde, bunun gerçekleştirilmesi zor olabilir ama sitede yapılan değişikliklerin takip edilmesi genellikle denklemin yarısının izole edilmesine yardımcı olabilir.


Facebook Messenger, Android`te 1 Milyar Barajını Aştı

Facebook Messenger, Android`te 1 Milyar Barajını Aştı

Facebook Messenger, Android aygıtlara 1 milyardan çok indirildi – daha önceden bu başarıya ulaşabilen sadece birkaç uygulama vardı.

Facebook’un mesajlaşma ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Marcus bir iletisinde, şirketin popüler Messenger uygulamasının Google Play Store‘da 1 milyar indirme sayısına ulaşan ayrıcalıklı birkaç uygulamadan biri olduğunu duyurdu.


WhatsApp Masaüstü Web Uygulaması

WhatsApp Masaüstü Web Uygulaması

Ülkemizde ve dünyada şu anda en yaygın şekilde kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp bugün tarihi bir duyuru yaptı. Bu duyuru içerisinde WhatsApp ilk defa masaüstü web uygulamasını yayınladığını ilan etti. Gün içerisinde WhatsApp resmi blogunda yapılan duyuruda; Android, Blackberry ve Windows Phone kullanıcılarının WhatsApp mesajlaşma uygulamasına sadece mobilden değil artık webden de ulaşabileceği yer alıyordu. Böylelikle, artık hem webden hem de mobilden aynı hesap ile WhatsApp kullanımı mümkün olacak.


Google Chrome - Dear Sophie (Viral Video)

Google Chrome - Dear Sophie (Viral Video)

2011 yılında viral olarak adlandırabileceğimiz videoların listesini hazırlamak istedik ve ilk videomuz Google`dan geliyor; Google Chrome: Dear Sophie

Google Chrome ile dünyaya yeni gelmiş kızları için bir hesap oluşturan baba, kızı için dear.sophie.lee@gmail.com kullanıcı adını seçiyor. Ardından ise bu hesap üzerinden aynı mail adresine kızının yaşamınındaki dönüm noktalarını tek tek mail ile gönderiyor ve bunlar arasına videolar da ekleyerek daha da görsel bir hale getiriliyor bu çalışma.
Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı