Kurumsal şirketler kendilerini çok iyi anlatabilme özelliklerine de sahip olmalıdırlar. Düşünsenize, kurumsal olduğunu iddia eden bir firma var ama internet sitesi çok eski ve kötü durumda. Sitesindeki hakkımızda sayfası ya da şirket tanıtım dosyası okunamaz halde. Hemen aklınızda böyle bir şirketi ve internet sitesini canlandırıyorsunuz değil mi? Umarız bu sizin şirketiniz değildir :)
Firmaların tanıtım sunumlarının nasıl olması gerektiğine dair çeşitli ipuçlarını paylaşmak istedik. Dileriz sizin için de faydalı bir içerik olacaktır. Şunu da söylemek isteriz ki müşterilerimiz için hazırladığımız birçok tanıtım dosyası ve sunumunda bu tavsiyeleri kendimiz için de uyguluyoruz. Bazı firmalarsa bünyelerinde kreatif metin yazarları olmadığı için metin üretmekte zorlanabiliyorlar ve alakasız içerikler hazırlıyorlar. Hatta kendileri de bu içeriklerden çok rahatsız olabiliyorlar ve beğenemiyorlar. Bunun da farkındayız.
İnternetin ve özellikle de sosyal medyanın hayatımızda çok fazla yer edinmeye başlamasıyla birlikte her geçen gün binlerce yeni blog açılıyor. Ancak birçok blog yazarı ya da blogger tam olarak teknik konulara hakim olamadıkları için bir süre sonra sıkılıyorlar ya da zorunluluktan dolayı blog yazmayı bırakıyorlar. Biz de bunun farkına vardığımız için birçok blogger arkadaşımıza ücretsiz domain sponsorluğu vermeye başladık. Aslında bunu çok uzun zamandır yapıyorduk ancak gelen talepler nedeniyle bunu sitemizde de paylaşmak istedik. Evet, sen, blogger! Kendi alan adınla yani domaininle yayın yapmak ister misin? creamive.blogspot.com ya da creamive.wordpress.com yerine sen de creamive.com gibi bir isimle yayın yapabilirsin. Hem de Blogspot’un ya da WordPress’in hiçbir özelliğini kaybetmeden, her şey eskisi gibi devam edecek. Tek bir farkla, o da yeni alan adınla. Ziyaretçilerine ya da sevdiklerine blogunu daha kolay ve kısa bir şekilde söyleyebileceksin.
Bootstrap ilk yayınlandığı Ağustos 2011’den itibaren web tasarım ve geliştirme dünyasında popülerlik kazanmıştır. Tamamen CSS temelli stil sayfalarından, formlar ve diğer bazı bileşenlerle el ele giden Javascript pluginler, araçlar ve simgeler içeren çok sayıda yeni özelliğin eklendiği güçlü, mobil öncelikli, responsive bir front-end framework’üne giden süreçte Bootstrap’ın çok yol kat ettiği söylenebilir.
Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla, Bootstrap 5, henüz tamamlanmamış ve üretim için uygun olmayan alfa sürümündedir. Bu sürüm önemli değişiklikler getiriyor. Çok sayıda yeni özellik ve özelleştirme seçenekleri eklenmiştir.
Günümüzde internet kullanımının artmasıyla birlikte kurumsal veya kişisel web siteleri oldukça yaygınlaştı aynı zamanda yeni bir satış alanı ortaya çıktı. İnsanlar daha güzel ve göze hitap eden internet siteleri oluşturmak için bir arayış içine girdi. Buna bir çözüm olarak profesyonel web tasarımı yapabilecek kişiler ya da kreatif web tasarım ajansları bu işi üstlendi ve beklentileri karşılamak adına işe atıldılar. Her şey tamam peki bu çok merak edilen ve çok da konuşulan profesyonel web tasarımı nedir?
İyi resimler harika bir web sitesi ortaya çıkarmanın kilit bir parçasıdır. Ama kullanılacak resimleri bulmak kimi zaman zor olabilir. Fotoğrafları kendinizin çekmesi, bir fotoğrafçıdan ya da fotoğraf depoları bulunan bir siteden resimler satın almak veya ücretsiz olarak kullanılabilecek resimler bulmak seçenekleriniz arasındadır. Bu yazıda son seçeneği yani ücretsiz stock photo bulma kısmını detaylı şekilde inceleyeceğiz.
Herkesin kamu kullanımına açık ücretsiz fotoğraflar bulabileceği çeşitli yerler vardır. Bu resimlerin çoğu creative commons lisansı kapsamındadır (sadece uygun şekilde kaynak belirtmek gerekir) ya da kamuya mal olacak kadar eskidir (bu durum bir resim üzerindeki telif hakkı ortadan kalktığında gerçekleşir).
O halde herhangi bir ücretin söz konusu olmadan harika resim depoları bulabileceğiniz 8 siteyi gelin birlikte inceleyelim. İyi avlar!
Giderek globalleşen ve ekonomik düzende emin adımlar atılan iş dünyasında, kurumsal ne demek sorusu üzerine kafa yorulmalıdır. Çünkü firmalar kurumsallaştıkça başarı odaklı işlerini artıracaklardır. Günümüzde pek çok yapının sırf bu sıkıntılardan dolayı iyi kar edemediği de bilinmektedir. Ancak profesyonel ve sistematik yapısı oturmuş firmalar aynı sıkıntıları yaşamazlar.
Gelenekçi ve kişiye dayalı sistemlere sahip firmalar ile kurumsal firmalar arasında ciddi farklar vardır. Kurumsal yapılarda kişiler değişse de sistem ayakta kalır. Ancak diğer firmalar ya da basit işletmeler zaman içinde bir sonraki nesle bile kalamadan yok olurlar. Söz konusu firmalar arasında internet tabanlı çalışan şirketler ve yapılanmalar da dahil edilebilir.
Kurumsallaşma ve profesyonel yönetim anlayışları şirketlerde yer edinmeye başladıkça, bir takım kavramların gündeme gelmesi de olağan olmaktadır. Örneğin risk yönetimi nedir sorusu ile yöneticiler sık sık karşılaşabilirler. Çünkü bu tarz konular şirketlerin vizyonları doğrultusunda attıkları adımlarla birlikte ortaya çıkacaktır.
Her şeyden önce kurumsal ne demek sorusu ile ilgili düşünmek gerekir. Her anlamda bir profesyonel yapının kurulması ile, kişilere değil sisteme bağlı bir işletme oluştuğu takdirde kurumsal kavramından söz edilebilir. Bu anlamda en çok öne çıkan konulardan biri ise risk yönetimi olacaktır.
Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.
Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.
Büyük ticari gelişmelerin yaşandığı günümüz dünyasında, kurumsal tanımını birçok yerde duyuyoruz. Basit bir şekilde açıklamak gerekirse kurumsal; belirli ilkelere bağlı kalmak, belirli kurallar dahilinde hareket etmek ve kararlar almak, her hamleyi önceden hesaplayarak harekete geçmek gibi kriterlerden oluşur. Bu yazımızda kurumsal ne demek konusuna değineceğiz.
Profesyonel web tasarım, genellikle kurumsal web tasarım ihtiyaçları için olmazsa olmaz durumundadır. Bunun en önemli nedeni ise firmalar dijital dünyada markalarını sergilediklerinde gerçek hayattaki kadar profesyonel görünmeye ihtiyaç duyarlar. Tasarım ve yazılım sektöründe onlarca farklı firma ya da şahıs profesyonel internet sitesi tasarımı yaptığını söylüyor olabilir ancak ne kadar güvenilir olabilirler? Bunun en basit göstergesi olarak Google’da web tasarım şeklinde arama yapabilirsiniz. 50 TL’ye web sitesi tasarımı yaptırmak sizce ne kadar mantıklıdır? Ya da bu mümkün müdür? Evet, bu konumuzda genel olarak profesyonellik konusuna değineceğiz ve elimizden geldiğince sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.