Mustafa Çağrı Güven

Şu anda Mustafa Çağrı Güven adlı yazara ait blog yazılarımızı görüntülemektesiniz. Mustafa Çağrı Güven hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Mustafa Çağrı Güven Kimdir?

Creamive`in kurucu ortağı, Bilgisayar Mühendisi ve dijital stratejisttir.

Kendini Tanıtma Yazıları Örnekleri

Kendini Tanıtma Yazıları Örnekleri

İş dünyasında kendini tanıtma ve kendini tanıtma yazıları bir hayli önemlidir çünkü firmalarla yapacağınız ilk temas sonraki süreçlerde sizi o şekilde bilmelerini sağlayacaktır. Örneğin, başlangıçta iyi bir şekilde kendinizi yansıtabilirseniz, ilerleyen süreçlerde ek bir avantaja sahip olursunuz. Böylelikle, küçük çaplı hatalarınız göz ardı edilebilir. Ancak, başlangıçta kendinizi kötü bir şekilde tanıtırsanız, en ufak hata yaptığınızda gözden çıkartılabilir ve birçok konuda reddedilebilirsiniz. Örneğin, ilk birkaç cümlenizde şahsınızı iyi bir şekilde anlatabilirseniz yazınızın devamı okunur. Fakat, hoş olmayan bir şekilde başlayan yazıların 2. paragrafına dahi geçilmez. Siz olsanız kötü bir yazının 2. paragrafını okur muydunuz?

Bu yazımızda kendini tanıtma yazısı örneği ile sizleri bilgilendireceğiz. Bir sonraki yazımızda da İngilizce kendini tanıtma yazıları örnekleri ile İngilizce olarak da kendinizi ifade edebilmenizi sağlayacağız. İlk önce konulara değineceğiz ve yazımızın sonunda da detaylı bir tanıtım örneğine yer vereceğiz. Bu örneğe göre siz de kendi yazınızı hazırlayabilirsiniz.


Sadakat Programı

Sadakat Programı

Bir hava yolu şirketinde bir yıl içinde birden fazla rezervasyon yaptırdıysanız muhtemelen sık uçanlara yönelik mil programlarından birine kaydolmuşsunuzdur. Neden olmasın? Zaten iş amacıyla uçmanız gerekiyorsa ilerideki bir yolculuk için ödül kazanma fırsatınız olacaktır. Bu arada, kaydedilmiş kredi kartınızı kullanarak ilave mil de kazanabilirsiniz – bu hem size, hem hava yolu şirketine hem de kredi kartı şirketinize kazanç sağlayan bir programdır.


Freelance Tasarımcı Olarak Nasıl Çalışmalı ve Seyahat Etmeli

Freelance Tasarımcı Olarak Nasıl Çalışmalı ve Seyahat Etmeli

Bir freelance tasarımcı olarak hayat her zaman kulağa geldiği kadar büyüleyici değildir. Çoğu zaman yapılacak işler vardır… Seyahat planlarınız olduğunda bile.

Kimi zaman iş (başka bir iş veya diğer freelance işler) için seyahat ederken freelance çalışmanız gerekirken kimi zaman keyfiniz için seyahat ettiğiniz zamanlarda tamamlamanız gereken freelance işler olacaktır. Üzerinde çok sık konuşmayı sevdiğimiz bir konu olmamasına rağmen seyahat ederken zamanınızı en etkin şekilde kullanmanızı sağlayacak araçlar ve püf noktaları vardır.


Web Sitesi Kodlama

Web Sitesi Kodlama

Bu yazımızda, web sitesi kodlama konusunda neleri bilmeniz gerektiğine dair giriş mahiyetinde bilgileri paylaşacağız. Tam manasıyla web sitesi kodlama konusuna hakim olabilmek için ise birçok farklı kaynağı da bu yazımızda önümüzde günlerde sizlere sunmayı planlıyoruz. Ancak, yine de başlangıç olarak ilerleyen zamanlarda nelere ihtiyaç duyacağınıza dair bilgileri bulabilirsiniz. HTML, CSS, JS, Jquery, Ajax, ASP, PHP, SQL, MySQL, MsSSQL ve son olarak da SEO konularına değineceğiz.

seo paketleri
Google Adwords ve SEO İlişkisi? Adwords`ün SEO`ya Faydaları!

Google Adwords ve SEO İlişkisi? Adwords`ün SEO`ya Faydaları!

Google Adwords, bilindiği üzere Google tarafından firmaların reklam yayınlatabildikleri platformun adıdır. Google Adwords ile hem arama sonuçlarında hem de Google’ın reklamlarını yayınlamak isteyen internet sitelerinde (Google Adsense ile sayfalarında reklam gösteren siteler) reklam yayını yapabilmeniz mümkündür.

Bu yazımızda Google Adwords ve SEO arasındaki ilişkiye değineceğiz. Aslında hemen de söyleyebiliriz; Google Adwords, SEO için önemli bir katkı sağlayabilir. Şu ana kadar SEO için bir faydası yoktur sözünü çok duymuş olabilirsiniz ancak bu sefer farklı bir durumu da öğrenmiş olacaksınız. SEO için nasıl bir katkısı olacağını merak ediyorsanız, yazının devamını okumanızı tavsiye ediyoruz.


Blog Yazarlarının Online Başarı Anketi

Blog Yazarlarının Online Başarı Anketi

Blog yazarlarından “çevrimiçi başarı” hakkında neler öğrenebiliriz?

Web site sunucu sağlayıcısı 1&1 tarafından 120 Birleşik Krallık blog yazarına yaptırılan yeni bir çalışma, blog yazarları için hayati öneme sahip motivasyon kaynaklarını ve taktikleri ortaya çıkardı. Motivasyon ve deneyim paylaşımları, küçük ve orta boyuttaki işletmelere (KOBİ) nasıl çekici ve popüler bir site kurulacağı hakkındaki tavsiyelerle, çalışma internet sitesini daha da ileriye taşımak isteyen bizlere etkili tavsiyeler veriyor.


Twitter İndirdiğiniz Uygulamalara Göre Reklam Gösterecek

Twitter İndirdiğiniz Uygulamalara Göre Reklam Gösterecek

Twitter, haber uygulamaları reklamları gösterme konusunda daha da iyiye gitmek üzere. Twitter, reklamlarla mobil uygulama indiren kullanıcıları hedefleyerek daha verimli reklam kampanyaları düzenlemenizi sağlayacak.

Twitter, Çarşamba günü “Reklamcılar şu andan itibaren daha önce indirmiş olduğunuz uygulamalara göre size reklam gösterebilir” açıklamasını yaptı.


Girişimciler ve Yatırımcılar için Tavsiyeler: Vazgeçin!

Girişimciler ve Yatırımcılar için Tavsiyeler: Vazgeçin!

Bu yazımızda girişimciler ve yatırımcılar için vazgeçmek ya da vazgeçmemek konularına değineceğiz. Sadece girişimler ve yatırımlar adına değil belki de herhangi bir kişi için de bu konular hayatlarının bir noktasında karşılarına çıkar. Çoğu zaman nerede vazgeçmemiz gerektiğini ya da konuya ne kadar odaklanmamız gerektiğini bilemeyiz. İşte, bu konuda Seth Godin (Nam-ı diğer pazarlama dehası) tarafından yazılmış olan Dip isimli pazarlama kitabı baş ucumuzda bir rehber olarak duruyor olacak. 80 sayfadan da az, kısa bir kitap olan Dip bize nerede durmamız gerektiğini ya da hangi noktada daha fazla odaklanmamız gerektiğini gösterecek.

Bir oturuşta bitirdiğim bu kitaptan önemli bulduğum kısımlarla yazıya başlayacağım.


SEO Uyumlu Makale Yazım Tavsiyeleri ve Örnekler

SEO Uyumlu Makale Yazım Tavsiyeleri ve Örnekler

SEO, internet siteleri için vazgeçilmez unsurların başında gelir. SEO Uyumlu Makale yazımızda SEO’nun neden vazgeçilmez olduğunu, insanların neden SEO için çaba sarf ettiğini birlikte düşüneceğiz. Belki de güzel sonuçlara ulaşabiliriz, kim bilir? Ancak, şunu söyleyebiliriz ki %100 arama motoru optimizasyonu uyumlu ya da %100 Google uyumlu gibi ifadeleri bu yazıda göremeyeceğinizi belirtmek isteriz. Çünkü, hiçbir firma ya da kişi %100 Google uyumlu çalışmalar yapamaz. Google’ın kesin olarak yayınlamış olduğu bir liste olmadığı için sadece SEO uzmanları, birden fazla site için çalışmalar yapıp bu sitelerden aldıkları tecrübeleri paylaşabilirler. Bu nedenle de, bu yazımızda daha önceden hizmet sağladığımız bir çok web sitesi için yüksek oranda başarı getiren yöntemleri sizlerle paylaşıyor olacağız.


Facebook`u En Çok Kullanan 10 Ülke

Facebook`u En Çok Kullanan 10 Ülke

Facebook her geçen gün aktif kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. 2004 yılında benzersiz bir yolculuğa adım atan Facebook, 10 yıllık süreç içerisinde birçok tabuyu ve sarsılmaz olarak görülen devi yıkma şansına sahip oldu. İnsanların iletişim alışkanlıklarını değiştirdi ve akıllı telefon kullanımı konusunda da çoğu alanda öncülük etti. Öyle ki, şu anda SMS olgusunu yıkan WhatsApp’ın da sahibi olan Facebook, mesajlaşmak için en çok kullanılan 2 mobil uygulamasıyla (Facebook Messenger ve WhatsApp) mobil alandaki liderliğini de pekiştirmeye devam ediyor. Ayrıca, Instagram’ı satın almış olmasıyla da, mobil alandaki gücünü sağlamlaştırmış durumda.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı