Responsive

Şu anda Responsive ile ilgili blog yazılarımızı Responsive etiketi ile aramaktasınız. Responsive hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Responsive ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler

Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler

Bootstrap ilk yayınlandığı Ağustos 2011’den itibaren web tasarım ve geliştirme dünyasında popülerlik kazanmıştır. Tamamen CSS temelli stil sayfalarından, formlar ve diğer bazı bileşenlerle el ele giden Javascript pluginler, araçlar ve simgeler içeren çok sayıda yeni özelliğin eklendiği güçlü, mobil öncelikli, responsive bir front-end framework’üne giden süreçte Bootstrap’ın çok yol kat ettiği söylenebilir.

Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla, Bootstrap 5, henüz tamamlanmamış ve üretim için uygun olmayan alfa sürümündedir. Bu sürüm önemli değişiklikler getiriyor. Çok sayıda yeni özellik ve özelleştirme seçenekleri eklenmiştir.


Web Tasarım Hizmetleri

Web Tasarım Hizmetleri

Rakipleriniz arasında fark yaratmak isteyenlere müjde! Mobil uyumlu, kaliteli, şıklığı ile dikkatleri üzerine çeken responsive bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız CREAMIVE web tasarım hizmetleri birçok özelliği bünyesinde barındıran göze hitap eden şık ve Seo uyumlu, yönetim paneline sahip web sitesi tasarımlarını sizlere cazip fiyatlarla sunuyor. Firmanıza özel web tasarım hizmetleri için profesyonel ekibimiz ile müşteri memnuniyeti odaklı olarak hizmetinizdeyiz.


Mobil Uyumlu Web Tasarım

Mobil Uyumlu Web Tasarım

Akıllı telefonların çok yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanması sonrasında mobil uyumlu web tasarım ihtiyacı daha da artmıştır. Bundan çok değil sadece 2-3 sene öncesinde geleceğin mobilde olduğu söylendiğinde bazı firmalar tam olarak durumu kavrayamamışlardı. Ancak artık e-ticaret sitelerinden kurumsal sitelere kadar tüm sayfaların mobil uyumlu web tasarım özellikleri kazandığı görülmektedir. Eğer hala mobil alanda yatırım yapmamış şirketler varsa, büyük bir muhtemel kazançtan mahrum kaldıkları gerçektir. Bunun en büyük nedeni ise, şu anda bir internet sitesinin ziyaretçi davranışlarına bakıldığında ortalama %50’den fazlasının mobil cihazlarla siteye giriş yaptığı gerçeğidir. Hele ki kadınlara yönelik bir siteden bahsediyorsak, bu oran bazen %90’lara kadar ulaşmaktadır. Bu yazımızda da neden mobil uyumlu web tasarım tercih edilmelidir ve ne gibi kazançlar elde edilebilir konusuna değineceğiz.


Web Tasarım Yazılım

Web Tasarım Yazılım

Web tasarım yazılım ile birlikte özdeşleşmiş önemli bir ifade haline gelmiştir. Yazılım genel olarak bir internet sitesinin temelini ve yapısını oluştururken, tasarım ise sitenin görsellerini ve görünüşünü oluşturmaktadır. Ancak, şunu özetle söyleyebiliriz ki bir internet sitesi için web tasarım ve web yazlım ayrı ayrı şarttır. Bu çalışmalar önce grafiklerin ve görsellerin hazırlanmasıyla başlar. Ardında da, grafiklerin programlar aracılığıyla hareketlendirilmesi sayesinde temelleri güçlendirilir ve ziyaret edilebilir bir hale getirilir. İstanbul merkezli hizmet sağlayan birçok web tasarım yazılım firması bulunmaktadır. Gelin yazımızın devamında dizayn ve yazılım konularına birlikte değinelim.

seo paketleri
Web Tasarımı

Web Tasarımı

Firmaların günümüzde hızlı bir şekilde internet mecrasına taşınması ile birlikte web tasarımı da önem kazanmaya başladı. Bunun nedeni ise, web tasarımı sayesinde şirketler kurumsal yapılarını internet ortamında da gösterebiliyorlar. Şöyle de düşünebilirsiniz. Bir holding var ve yıllık cirosu 10 milyon dolar. Ancak internet sitesi eski çağlardan kalma ve hiçbir güncel teknolojiyi barındırmıyor. Örneğin responsive web tasarımı ile yapılmamış. Böyle bir durumda bu şirketi ya da holdingi gerçekte bilmeyen internet kullanıcıları gayet vasat bir işletme olarak düşünebilir. Çoğu zaman da böyle olmakta ve büyük şirketler birçok potansiyel müşterilerini ellerinden kaçırmaktadır.


Mükemmel Mail Tasarımcısı Nasıl Olunur: Önemli Araçlar

Mükemmel Mail Tasarımcısı Nasıl Olunur: Önemli Araçlar

E-posta tasarımı insanı pek fazla heyecanlandırmayabilir. Ancak, tasarım çalışmalarının bu türünde olan çok sayıda iş, freelance çalışan ve hatta tasarımcı olanlar için çok önemlidir. Mail tasarımı, marka çalışmalarının hiç olmadığı kadar büyüyen ve hiç olmadığı kadar önemli bir parçası haline gelmiştir.

Mail tasarımı potansiyel müşterilere veya alıcılara gönderdiğiniz mesajın başarılı veya başarısız olmasını belirleyebilir. Her e-postanın güçlü bir framework’ü ve çarpıcı bir tasarımı olmalıdır. Doğru kaynaklar ve araçlarla bu iş düşündüğünüzden daha kolay olabilir.


Minimalist Site Tasarımları Geçici Bir Moda Mı?

Minimalist Site Tasarımları Geçici Bir Moda Mı?

Web tasarımı, hemen hemen diğer tüm medya tabanlı sektörler gibi, her tür modaya ve yeni eğilime açıktır. Sorun müşterilerin bu güncel kelimeleri, e-postaları veya iş ortakları vasıtasıyla duyduklarında, hemen web sitelerinin bu en son moda eğilimleri uygulamadıkça mümkün olan en iyi durumda olmadıklarını varsaymalarıdır.


Responsive Web Tasarımının 12 Faydası

Responsive Web Tasarımının 12 Faydası

Responsive web tasarım, web tasarım dünyasının moda terimidir ama bu konu gerçekte abartılıyor mu? Basitçe mobil ve masaüstü için ayrı siteleriniz olamaz mı? Görünüşe göre herkes tercihini ayrı web sitesi ara yüzleri yerine responsive web tasarım fikrinden yana kullanıyor. Web sitenizi responsive yapmaya karar vermeden önce bu konudaki araştırmayı kendiniz yapmalı ve bu yaklaşımın faydalarını kendiniz değerlendirmelisiniz. Bilgi edinmeye responsive web tasarım çalışmalarının aşağıda özetlenen 12 faydasını inceleyerek başlayabilirsiniz.


Geleneksel Web Tasarımın Sonu Geliyor

Geleneksel Web Tasarımın Sonu Geliyor

Çoğunuz için “geleneksel web tasarımı” bir ölçüde tezat içeren bir ifadedir. Bazı açılardan, web tasarımı geleneksel olamaz çünkü hayatımıza sadece 20 yıl önce girmiştir. Bunun yanında, bu geçen 20 yıl boyunca o kadar hızlı ve o kadar tutarsız şekilde gelişme gösterdi ki, yerleşik bir “geleneksel” dönem tanımlamamın hiçbir yolu yoktur. Böyle bir yol olsa bile günümüzdeki bir web sitesi tanımı geleneksel olarak kabul edilemez çünkü modern web siteleri önceki sitelere kıyasla radikal farklılıklar göstermektedir.

Responsive web tasarım, daha büyük sayfa düzenine sahip siteler, özelleştirilmiş fotoğraflar, gizli ve açılır menüler gibi günümüz trendleri, yüksek kaliteli tasarımlar için yeni normlar getirmiş olup web tasarımında ileriye doğru önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Ancak, büyük resme bakıldığında, bu değişikliklere önemli demek zordur ve bunlar internetin ortaya çıkışından beri mevcut olan bir web kullanım sistemine dayanmaktadır. Bildiğimiz şekilleriyle geleneksel web siteleri eskimektedir. Bunun neticesinde, günümüz web tasarımlarının sonu gelecek ve buradan geri dönüş olmayacaktır.


Google Mobil Optimizasyonu Olmayan Siteleri Cezalandıracak

Google Mobil Optimizasyonu Olmayan Siteleri Cezalandıracak

2013’te Google algoritmasının mobil optimizasyonu olan siteleri ortaya çıkarma yeteneği üzerinde denemeler yapmaya başladı ve bu gelişme çoğu SEO uzmanı için responsive web siteleri konusunda hızla yaklaşan ihtiyacı işaret etti. 21 Nisan 2015’ten itibaren Google’ın arama algoritması mobil optimizasyonu olmayan siteler üzerinde dünya genelinde bir etki yaptı ve bu gelişmeye hazırlıklı olmayan siteleri mobil dostu değişiklikler uygulama yükümlülüğüyle karşı karşıya bırakacak. Google ile kumar oynamak istemiyorsanız sitenizi kontrol etmenin ve gerekli değişiklikleri yapmanın tam zamanıdır.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı