Web Site

Şu anda Web Site ile ilgili blog yazılarımızı Web Site etiketi ile aramaktasınız. Web Site hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Web Site ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Görünmez Web Tasarım Nedir?

Görünmez Web Tasarım Nedir?

Web tasarım her zaman somut ve gözle görülür bir sanat değildir. İncelikli, kullanılabilir ve çoğunlukla tanımlanamazdır. Basitçe, iyi tasarım genellikle görünmezdir.

Konuyu biraz daha açarsak – görünmez tasarım projelere katmanlar, saydamlıklar veya gizli anlamlar eklemek değildir. Kullanıcıya yönelik olarak işlevsel ve görsel şekilde mükemmel projeler ortaya çıkarmaktır.


Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi

Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi

Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi: Bir Müşteriye Sunumdan Önce Yapmanız Gerekenler

Bir müşteri projesi için teslim tarihi yaklaşıyor. Müşteriyle yüz yüze yapacağınız toplantı için zaman daralıyor. Hazır mısınız?

Basitçe bir web tasarımı alıp, müşteriye vermek müşteri proje sunumunuzu başarıyla gerçekleştirmenizin yolu değildir. Bu toplantı için hazırlık olarak yapmanız gereken diğer şeyler de vardır, böylece proje teklifinizin veya web tasarımınızın hedefine ulaşma olasılığı artar. Hazırlık anahtar kelimedir. Müşteri toplantılarından önce oyun planınız hazır olmalıdır, böylece kendinizi rahat ve güvenli hissetmenin yanında projenizin (veya teklifinizin) harika bir etki yapma şansını da arttırırsınız.


Minimalist Site Tasarımları Geçici Bir Moda Mı?

Minimalist Site Tasarımları Geçici Bir Moda Mı?

Web tasarımı, hemen hemen diğer tüm medya tabanlı sektörler gibi, her tür modaya ve yeni eğilime açıktır. Sorun müşterilerin bu güncel kelimeleri, e-postaları veya iş ortakları vasıtasıyla duyduklarında, hemen web sitelerinin bu en son moda eğilimleri uygulamadıkça mümkün olan en iyi durumda olmadıklarını varsaymalarıdır.


Responsive Web Tasarımının 12 Faydası

Responsive Web Tasarımının 12 Faydası

Responsive web tasarım, web tasarım dünyasının moda terimidir ama bu konu gerçekte abartılıyor mu? Basitçe mobil ve masaüstü için ayrı siteleriniz olamaz mı? Görünüşe göre herkes tercihini ayrı web sitesi ara yüzleri yerine responsive web tasarım fikrinden yana kullanıyor. Web sitenizi responsive yapmaya karar vermeden önce bu konudaki araştırmayı kendiniz yapmalı ve bu yaklaşımın faydalarını kendiniz değerlendirmelisiniz. Bilgi edinmeye responsive web tasarım çalışmalarının aşağıda özetlenen 12 faydasını inceleyerek başlayabilirsiniz.

seo paketleri
Google Görseller SEO Deneyi: World White Web

Google Görseller SEO Deneyi: World White Web

İsveç, Stockholm’deki Beckmans College of Design öğrencisi Johanna Burai yakın zaman önce Google Görseller aramalarında bazı ciddi beyaza yönelme sorunları olduğunu fark etti.

Burai’ye göre “Hand” (El) kelimesi için yapılan bir resim araması 800’ün üzerinde sonuç verdi ama kendisi bu ellerin tümünün beyaz olduğunu fark etti. Vücudun diğer kısımları için yapılan aramalar da benzer sonuçlar ortaya çıkardı. Burai, mikro seviyede problemi çözmek ve makro seviyede Google Görseller’de değişimi tetiklemek için Facebook, Pinterest ve Twitter üzerinde yeterince paylaşılacağı umuduyla altı adet beyaz olmayan el içeren bir web sitesi olan “World White Web”i kurdu.


Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Google Developer ekibi yakın zaman önce Material Design Lite, ya da kısaca MDL, adı verilen Materyal Tasarım sitillerinde bir bileşenler kütüphanesi yayınladı. Bu kütüphane butonlar, formlar ve gerçekten isteyebileceğiniz diğer her şey gibi çeşitli web tasarım bileşenleriyle dolu bir kütüphanedir. Kullanılmasını son derece esnek hale getirmek için bu kütüphanenin framework-agnostik olmasını düşünülmüş. İlave olarak, önemli faydalarından biri “standartlara uygun CSS, HTML ve JS” ile geliştirilmiş olmasıdır. Şu ana kadar gayet iyi.


Web Sitenizin Profesyonel Görünmesini Engelleyen En Önemli 10 Hata

Web Sitenizin Profesyonel Görünmesini Engelleyen En Önemli 10 Hata

Kendi web sitenizi inşa etmek ya da web tasarım çalışmaları yapmak para sıkıntısı olan girişimciler için iyi bir fikir gibi gözükebilir. Start-up şirketiniz büyümeye başladığında ve bu tür konular için artık endişelenmenize gerek kalmadığında personelinize bir web tasarımcı dahil edebilirsiniz.


Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship ManagementMüşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.


Her Web Tasarımcının İhtiyaç Duyacağı 4 Önemli Kullanıcı Deneyimi Belgesi

Her Web Tasarımcının İhtiyaç Duyacağı 4 Önemli Kullanıcı Deneyimi Belgesi

Söz konusu kullanıcı deneyimi ise wireframe’ler ve prototipler hiç şüphesiz en önemli olanlar arasındadır.

Ama bu sadece başlangıçtır. Günlük web tasarımlar için son derece pratik olacak diğer dört belge daha vardır. Bu dördünü diğerlerinden ayıran şey web tasarımcılara kullanıcıları anlamalarında yardımcı olmalarıdır ve bu konu tasarımcının başarısını diğer her şeyden daha fazla belirler.


Google’ın Arama Sektöründeki Pazar Payı Ne Kadar?

Google’ın Arama Sektöründeki Pazar Payı Ne Kadar?

Peter Thiel, Zero to One (Sıfırdan Bire) adlı kitabında tekelcilerin yasal düzenleyicilerin dikkatini kendi üzerlerine çekmemek amacıyla gerçekten olduklarında daha başarısızmış gibi davrandıkları için tespit edilmelerinin kimi zaman zor olduğunu ileri sürmektedir. Diğer tarafta, tekelci olmayanlar pazarlarını dar şekilde tanımlayarak ve agresif öz-pazarlama ile kendilerini gerçekte olduklarından daha büyük göstererek kendilerini kamuoyu önünde şişirmektedir.

 

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı