Web Site

Şu anda Web Site ile ilgili blog yazılarımızı Web Site etiketi ile aramaktasınız. Web Site hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Web Site ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

Bu Web Sayfası Kullanılamıyor

İnternet tarayıcınızı açtınız ve karşınıza en sevilmeyen hatalardan Bu Web Sayfası Kullanılamıyor geldi. Ne yapmam lazım diye soruyor olabilirsiniz. Bu yazımızda Facebook web sayfası kullanılamıyor, Chrome bu web sayfası kullanılamıyor ve diğer Internet Explorer, Mozilla Firefox, Yandex ve Safari tarayıcılar için hata sebeplerini ve çözümleri anlattık. Önce web sayfası kullanılamıyor hatası neden olur konusuna değineceğiz, sonrasında da çözüm önerileri sunacağız. Hata çözümlerini gelin birlikte incelemeye başlayalım.


Web Sayfası

Web Sayfası

İnternetin ilk piyasaya çıktığı 90’lı yıllarda insanlar tarafından tam olarak ne işe yaradığı anlaşılmasa da, internet ilerleyen yıllarda gelişerek kendini her alanda hissettirmeye başlamıştır. İlk olarak insanlar bilgisayarın tanımı ve işlevlerini keşfetmeye çalışırken daha sonraları web ve web sayfası nedir sorularına cevap aramaya başlamışlardır. İnternetin ilk zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarda kullanılması nedeni ile insanların internete ulaşımı bir hayli geç olmuştur. Özellikle de Türkiye’de internete girebilen cihazların ve bilgisayarların yurt dışından ithal edilmesi nedeni ile web sayfası hazırlama konusunda yeterli donanıma sahip olunamadı. Zamanla gelişmeler oldu ve web sayfaları konusunda şu anki duruma ulaştık. "Web sayfası nedir" konusuna yazımızın devamında değineceğiz.


İnternet Sitesi

İnternet Sitesi

İnternet siteleri 90’lı yıllardan itibaren şirketlerin kullanımına açıldı. Milenyum çağı öncesinde özellikle de modern dünyaya uyum sağlamak isteyen firmalar bir internet sitesi sahibi olmayı amaçladılar ve günümüzün teknoloji çağına o zamandan adım atmış oldular. Bazı çok büyük firmalar ise internet dünyasındaki potansiyeli göremediler ve çok bekleyip 2010’lardan sonra site sahibi oldular. Bu firmaların birçoğu .com domainlerini almadılar ve başkalarına kaptırdılar. Peki internet sitesi yaptırmak istediklerinde ne oldu? Hepsi çok yüksek bedellerle bu alan adlarını almak zorunda kaldılar. İnternet sitesi dünyasına böyle bir başlangıç yapmak istedik. Yazımızın devamında detaylarıyla bu konuyu işleyeceğiz.


Mobil Uyumlu Web Tasarım

Mobil Uyumlu Web Tasarım

Akıllı telefonların çok yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanması sonrasında mobil uyumlu web tasarım ihtiyacı daha da artmıştır. Bundan çok değil sadece 2-3 sene öncesinde geleceğin mobilde olduğu söylendiğinde bazı firmalar tam olarak durumu kavrayamamışlardı. Ancak artık e-ticaret sitelerinden kurumsal sitelere kadar tüm sayfaların mobil uyumlu web tasarım özellikleri kazandığı görülmektedir. Eğer hala mobil alanda yatırım yapmamış şirketler varsa, büyük bir muhtemel kazançtan mahrum kaldıkları gerçektir. Bunun en büyük nedeni ise, şu anda bir internet sitesinin ziyaretçi davranışlarına bakıldığında ortalama %50’den fazlasının mobil cihazlarla siteye giriş yaptığı gerçeğidir. Hele ki kadınlara yönelik bir siteden bahsediyorsak, bu oran bazen %90’lara kadar ulaşmaktadır. Bu yazımızda da neden mobil uyumlu web tasarım tercih edilmelidir ve ne gibi kazançlar elde edilebilir konusuna değineceğiz.

seo paketleri
Kurumsal Web Tasarım

Kurumsal Web Tasarım

Kurumsal web tasarım, bir şirket için dijital dünyada olmazsa olmaz konumundadır. Firma internet dünyasında potansiyel müşterilerini etkilemek istiyorsa muhakkak kurumsal dizayn çalışmalarını profesyonel bir ajansa yaptırmalıdır. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki müşteriler alışveriş yapmadan önce artık internette detaylı olarak incelemeler yapıyor ve çalışmak istedikleri firmaları bu yaptıkları analizlere göre belirliyorlar. İşte tam da bu esnada şirket olarak nasıl görünmek istersiniz? Kurumsal web tasarımı ile potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz ya da eski çağlardan kalma bir internet sitesi sahibi olarak potansiyel müşterilerinizi kaçırabilirsiniz. Tercih size kalıyor. Gelin kurumsal web sitesi nasıl olmalıdır konusuna birlikte göz atalım.


Web Tasarım Yazılım

Web Tasarım Yazılım

Web tasarım yazılım ile birlikte özdeşleşmiş önemli bir ifade haline gelmiştir. Yazılım genel olarak bir internet sitesinin temelini ve yapısını oluştururken, tasarım ise sitenin görsellerini ve görünüşünü oluşturmaktadır. Ancak, şunu özetle söyleyebiliriz ki bir internet sitesi için web tasarım ve web yazlım ayrı ayrı şarttır. Bu çalışmalar önce grafiklerin ve görsellerin hazırlanmasıyla başlar. Ardında da, grafiklerin programlar aracılığıyla hareketlendirilmesi sayesinde temelleri güçlendirilir ve ziyaret edilebilir bir hale getirilir. İstanbul merkezli hizmet sağlayan birçok web tasarım yazılım firması bulunmaktadır. Gelin yazımızın devamında dizayn ve yazılım konularına birlikte değinelim.


Web Tasarımı

Web Tasarımı

Firmaların günümüzde hızlı bir şekilde internet mecrasına taşınması ile birlikte web tasarımı da önem kazanmaya başladı. Bunun nedeni ise, web tasarımı sayesinde şirketler kurumsal yapılarını internet ortamında da gösterebiliyorlar. Şöyle de düşünebilirsiniz. Bir holding var ve yıllık cirosu 10 milyon dolar. Ancak internet sitesi eski çağlardan kalma ve hiçbir güncel teknolojiyi barındırmıyor. Örneğin responsive web tasarımı ile yapılmamış. Böyle bir durumda bu şirketi ya da holdingi gerçekte bilmeyen internet kullanıcıları gayet vasat bir işletme olarak düşünebilir. Çoğu zaman da böyle olmakta ve büyük şirketler birçok potansiyel müşterilerini ellerinden kaçırmaktadır.


Web Tasarım SEO

Web Tasarım SEO

Web Tasarım SEO kavramları iç içe geçmiş iki alakalı terimdir. Web tasarım bir internet sitesinin tasarlanması yani oluşturulması sürecindeki ilk faaliyet olarak bilinir. Hatta, firmalar öncelikle istedikleri internet sitesi hakkında fikirler yürütürler ve akıllarında tasarım aşamasını tamamlarlar. Ardında da kreatif web tasarım firmaları ile iletişime geçerek, akıllarındaki internet sitesi için tasarım yaptırırlar. Sonrasındaysa, kaliteli bir alt yapının inşa edilmesi için web yazılım süreci devreye girer. Peki internet sitesi tamamlandı, şimdi sırada ne var? Şimdi sırada SEO çalışmalarına başlamanız gerekiyor. Tüm bu süreçlerin hepsine verdiğimiz ise daha kapsayıcı ve anlaşılır olması adına Web Tasarım SEO olacaktır.


SEO Analizi

SEO Analizi

SEO analizi internet siteleri için çok önemlidir çünkü Google başta olmak üzere arama motorlarındaki sıralamalarınızı SEO analizi sayesinde gözlemleyebilirsiniz. SEO analizi sitenizdeki eksiklikleri görmenizi sağlayacağı için sitenizin arama motorları tarafından nasıl göründüğünü de size gösterir. Böylelikle, yapacağınız seo analizi sonucunda sitenizdeki eksiklikleri giderebilir ve sonrasında da arama motorlarında hızlı bir şekilde yükselişe geçebilirsiniz.


Mükemmel Mail Tasarımcısı Nasıl Olunur: Önemli Araçlar

Mükemmel Mail Tasarımcısı Nasıl Olunur: Önemli Araçlar

E-posta tasarımı insanı pek fazla heyecanlandırmayabilir. Ancak, tasarım çalışmalarının bu türünde olan çok sayıda iş, freelance çalışan ve hatta tasarımcı olanlar için çok önemlidir. Mail tasarımı, marka çalışmalarının hiç olmadığı kadar büyüyen ve hiç olmadığı kadar önemli bir parçası haline gelmiştir.

Mail tasarımı potansiyel müşterilere veya alıcılara gönderdiğiniz mesajın başarılı veya başarısız olmasını belirleyebilir. Her e-postanın güçlü bir framework’ü ve çarpıcı bir tasarımı olmalıdır. Doğru kaynaklar ve araçlarla bu iş düşündüğünüzden daha kolay olabilir.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı