SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Bir site sahibiyseniz, SEO çalışması nasıl yapılır şeklinde soruları kendi kendinize soruyor olabilirsiniz. Çünkü SEO çalışması nasıl yapılır bilmezseniz sitenize giren ziyaretçilerin sayısı hep düşük kalacaktır, bunun doğal sonucu olarak da potansiyel gelirlerinizi artırma şansına sahip olamazsınız. Burada genel olarak SEO çalışması nasıl yapılır, arama motoru optimizasyonu yani SEO nedir, SEO çalışması nedir, SEO çalışması fiyatları hangi aralıklarda olur, kurumsal SEO danışmanlığı ile bireysel SEO danışmanlığı arasındaki farklar nelerdir gibi sorulara yanıtlar arayacağız.
SEO Çalışması Nedir?
SEO çalışması, sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesi için yapılması gereken çalışmaların bütünüdür. SEO çalışmaları dahilinde site içi ve site dışı olmak üzere 2 farklı çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalar arasında denge kurulamadığı takdirde, sitenize hiç çalışma yapılmamasından daha kötü bir duruma gelebilirsiniz. İşte bu nedenle de kurumsal SEO firmaları tarafından verilen hizmetlerin kalitesi bir hayli fazla olmaktadır. Ayrıca, Kurumsal SEO danışmanlığı ile arama motorlarında risksiz ve yükseliş garantili hizmet almanız mümkün olmaktadır.
Site İçi SEO Çalışması
Site içi SEO çalışması internet sitenizin link ve URL yapısı, sayfa sayınız, sayfalarınızın içerikleri, title ve meta tag düzenlemeleri, hedeflenen anahtar kelimeler, benzer anahtar kelimeler, kullanıcı deneyimi, sayfalar arasındaki bağlantılar gibi başlıkları kapsamaktadır. Sitenizin içerikleri ve sitenizin güncel olması ise en önemli başlıklardandır. Ayrıca, URL yapısı da çok önemlidir. Eğer ki Google’ın sevmediği tarzda eski tarzda URL yapınız varsa, sıralamalarda üst sıralara çıkmanız bir hayli güç olabilmektedir.
Site Dışı SEO Çalışması
Site dışı SEO çalışması kesinlikle bir SEO uzmanı tarafından yapılmalıdır çünkü aşırı site dışı seo çalışmaları sitenizin Google tarafından banlanması ile sonuçlanabilir. Her şeyin kararı faydalıdır sözünü anımsayarak site dışı SEO çalışması yapılmalıdır. SEO uzmanları sitenizi analiz ederek ihtiyacınız olduğu kadar link temini ile sitenizin arama motorlarında yükselmesini sağlayabilir. Ayrıca, link alınacak sitelerin sektörünüzle alakası olması gerektiğini bilen kurumsal SEO uzmanı, alınan linklerdeki anahtar kelime dağılımını da profesyonel bir şekilde yapacaktır. Örneğin, anahtar kelimeniz web tasarım ise sadece web tasarım ifadesine link almamalısınız. Web yazılım gibi benzer alternatifleri de göz önünde bulundurarak link alırsanız, yapılan SEO çalışmalarının doğallığını artırabilir ve sitenizin yükselişini garantilemiş olursunuz. İşte bu nedenle de kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti almanız halinde muhtemel risklerden de kurtulmuş olursunuz.