Google’da Sitenizi Yükseltmek İçin Temel İpuçları

Google’da Sitenizi Yükseltmek İçin Temel İpuçları

Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara çıkmak her blog ya da internet sitesi sahibinin hayalidir. Bu hayalin gerçekleşmesi için birkaç temel ipucu oldukça işinize yarayacaktır. Bu yazımızda neler yaparsanız, Google’da üst sıralara çıkabilirsiniz sorusuna basit yanıtlar arayacağız. Yani, temel SEO çalışmaları hakkında sizi bilgilendirmeye çalışacağız.


Şablonlardan Tasarım Yaparken Yaratıcılığınızı Kaybetmemenin Yolları

Şablonlardan Tasarım Yaparken Yaratıcılığınızı Kaybetmemenin Yolları

İşlerinizin sonunda işlerinizin benzer görüneceğinden ve eski web tasarım çalışmalarınıza benzemeye başladıklarından hiç kaygı duydunuz mu? Özellikle de düzenli olarak şablonlardan web tasarım yapıyorsanız bunun olduğuna iddiaya girebiliriz. Pekala, işte iyi haberler – yaratıcılığınızı asla kaybetmemenizin ve buna rağmen müthiş web tasarımları hızla ortaya çıkarmanızın yolları var. Bu yolları gelin birlikte daha yakından inceleyelim.


Web’de En Çok Karşılaşılan 5 Etkileşim Tasarımı Hatası

Web’de En Çok Karşılaşılan 5 Etkileşim Tasarımı Hatası

Tasarım ve etkileşim hiçbir zaman kolay olmamıştır. Kullanıcı davranışının derinlikli analizini ve titiz bir planlama gerektirir. Kullanıcı deneyimi de bir hayli önemlidir. Yükselmekte olan yeni teknolojiler ve etkileşim tasarımı modelleri işleri kolaylaştırmamaktadır.


Başarılı Bir SEO İçin Site Değişikliklerinin İzlenmesi

Başarılı Bir SEO İçin Site Değişikliklerinin İzlenmesi

Başarılı bir SEO uzmanı olmanın bir parçası da müşterinin sitesine yapılan organik ziyaretlerdeki artış ve düşüşleri açıklayabilmektir. Oyuna dahil olan diğer birçok faktörünün tümü düşünüldüğünde, bunun gerçekleştirilmesi zor olabilir ama sitede yapılan değişikliklerin takip edilmesi genellikle denklemin yarısının izole edilmesine yardımcı olabilir.

seo paketleri
Web Sitesi Kodlama

Web Sitesi Kodlama

Bu yazımızda, web sitesi kodlama konusunda neleri bilmeniz gerektiğine dair giriş mahiyetinde bilgileri paylaşacağız. Tam manasıyla web sitesi kodlama konusuna hakim olabilmek için ise birçok farklı kaynağı da bu yazımızda önümüzde günlerde sizlere sunmayı planlıyoruz. Ancak, yine de başlangıç olarak ilerleyen zamanlarda nelere ihtiyaç duyacağınıza dair bilgileri bulabilirsiniz. HTML, CSS, JS, Jquery, Ajax, ASP, PHP, SQL, MySQL, MsSSQL ve son olarak da SEO konularına değineceğiz.


Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal medya, Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal medya ağları, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.


SEO İçin Blog Resimleri Nasıl Optimize Edilir?

SEO İçin Blog Resimleri Nasıl Optimize Edilir?

Blog içeriğinde kullanılan resimler (görseller: fotoğraf, resim, karikatür ve benzeri) belki de içerik veya başlık kadar önemli bir konudur. Hem arama motorlarından konuyla ilgilenenlerin bloga çekilmesinde yani yeni ziyaretçilerin sitenize gelmesinde yararları olur, hem de ziyaretçinin merakını uyandırır ve görselin bulunduğu sayfanızı da okumasını sağlar. Bununla birlikte, grafik gibi kimi görseller, okuyucunun konuyu anlamasında yararlı olacaktır. Bu özellikleriyle tamamen blog sahibinin işine yarar bir ayrıntıdır. Bu yazımızda blog sahipleri için SEO tavsiyeleri yer alıyor, bu tavsiyelere göz atmalısınız. Bir nevi seo nasıl yapılır? sorusuna cevaplar da bulabilirsiniz.



Liselerde Web Tasarım Bölümü

Liselerde Web Tasarım Bölümü

Bu yazımızda liselerde web tasarım bölümü konusunda bilgiler vereceğiz. Şunu öncelikle belirtmek isteriz ki, liselerde web tasarım bölümü ne yazık ki yoktur ancak kısmen de alakası olan bölümler mevcuttur. En çok alakalı 2 bölüm ise “Sanat ve Tasarım” ve “Bilişim Teknolojileri” bölümleridir. “Ahşap Teknolojisi (Mobilya ve İç Mekan Tasarımı)” ve “Grafik ve Fotoğraf” bölümleri ise kısmen de alakası olan bölümlerdir. Ayrıca, sonraki yazılarımızda üniversitelerde web tasarım bölümü konusuna da değineceğimizi şimdiden belirtmek isteriz.


E-Ticaret Sitesi Açarken Sektör Kararı

E-Ticaret Sitesi Açarken Sektör Kararı

İnternetten alışveriş her geçen yıl daha cazip hale geliyor ve bu büyüyen sektörde yerini almak isteyen girişimci sayısı da artıyor. Diğer yandan ne yazık ki bütçesi çok büyük olan firmalar da bu işe girişmiş durumda. Hatta farklı markaların ürünlerini birlikte sunan e-ticaret siteleri bile var. Durum bu denli rekabet barındırırken, yeni bir e-ticaret sitesi açacak kişiyi bekleyen ilk soru, hangi sektöre yöneleceği yönünde…

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı