Kurumsal Web Tasarım

Kurumsal Web Tasarım

Kurumsal web tasarım, bir şirket için dijital dünyada olmazsa olmaz konumundadır. Firma internet dünyasında potansiyel müşterilerini etkilemek istiyorsa muhakkak kurumsal dizayn çalışmalarını profesyonel bir ajansa yaptırmalıdır. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki müşteriler alışveriş yapmadan önce artık internette detaylı olarak incelemeler yapıyor ve çalışmak istedikleri firmaları bu yaptıkları analizlere göre belirliyorlar. İşte tam da bu esnada şirket olarak nasıl görünmek istersiniz? Kurumsal web tasarımı ile potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz ya da eski çağlardan kalma bir internet sitesi sahibi olarak potansiyel müşterilerinizi kaçırabilirsiniz. Tercih size kalıyor. Gelin kurumsal web sitesi nasıl olmalıdır konusuna birlikte göz atalım.


Web Tasarım Yazılım

Web Tasarım Yazılım

Web tasarım yazılım ile birlikte özdeşleşmiş önemli bir ifade haline gelmiştir. Yazılım genel olarak bir internet sitesinin temelini ve yapısını oluştururken, tasarım ise sitenin görsellerini ve görünüşünü oluşturmaktadır. Ancak, şunu özetle söyleyebiliriz ki bir internet sitesi için web tasarım ve web yazlım ayrı ayrı şarttır. Bu çalışmalar önce grafiklerin ve görsellerin hazırlanmasıyla başlar. Ardında da, grafiklerin programlar aracılığıyla hareketlendirilmesi sayesinde temelleri güçlendirilir ve ziyaret edilebilir bir hale getirilir. İstanbul merkezli hizmet sağlayan birçok web tasarım yazılım firması bulunmaktadır. Gelin yazımızın devamında dizayn ve yazılım konularına birlikte değinelim.


Tasarım

Tasarım

Tasarım, planı yapılan bir fikrin (mimari ya da mühendislik çizimleri) inşa evreleriyle nesne haline dönüştürülmesi sürecidir. Kimi profesyoneller tarafından “gerekli olanın araştırılması” olarak da ifade edilir. Görsel sanatlar, mühendislik, peyzaj, mimari ve benzeri kreatif beceri gerektiren alanlarda kullanılır. Tasarlamak eylemi ile yeni makineler, mobilyalar gibi ürünler, objeler, mekanlar oluşturulur. Bu yazımızda tasarımı görsel sanatlar içerisinde inceleyeceğiz ve grafik tasarım, moda tasarımı ve web tasarım konularına değineceğiz.


Grafik Tasarım

Grafik Tasarım

Grafik tasarım görselleştirmek istediğimiz düşüncelerin metin ve görseller eşliğinde görülebilir hale gelme sürecidir. Grafik tasarım genellikle dijital ve basılı olmak üzere iki farklı amaç için yapılır. Dijitalde web tasarım, sosyal medya ve reklam tasarımları, banner, logo gibi başlıklar için kullanılır. Grafik çalışmalarının basılı materyallerde kullanıldığı alanlar ise kurumsal kimlik, afiş ve broşür, fatura, kartvizit, tabela, gazete, dergi ve benzeridir. Grafik tasarım görsel sanatların sahip olduğu hizalama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, denge, zıtlık gibi düsturlara uygun olarak hazırlanır. Bu özelliği nedeniyle de grafik tasarım bir sanat ögesi olarak da ifade edilebilir.

seo paketleri
Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Nedir?

Web tasarım, bir internet sitesinin fikirlerin ortaya çıkması, grafik tasarım ve görsel tasarım aşamalarına verilen addır. Web tasarım süreci "bir internet sitesi nasıl olmalıdır" fikri ile başlar, eskizler eşliğinde taslak ve şablonların ortaya çıkmasıyla devam eder, ardından da çizimlerin yapılması ile son bulur. Bu çalışmaları yapanlar üçe ayrılabilir: Kreatif tasarımcılar, yazılımcılar ve yeteneksizler! Yazımızın devamında bu üç grupta yer alan kişileri de detaylarıyla incelemeye alacağız. Web tasarım konusuna meraklıysanız bilmeniz gerekir ki; dizayn kreatif elementlerin bütünü olmalıdır ve yetkin kişiler tarafından yapılmalıdır.


Logo Tasarım

Logo Tasarım

Eğer markanızın bilinirliğini ve kurumsallığını artırmak istiyorsanız logo tasarım konusunda çalışmalar yaptırmalısınız. Bunun nedeni ise, müşterilerinizin sizinle temas ettiğinde ilk olarak logonuza dikkat edecek olmasıdır. Diyelim ki bir toplantıda kartvizitinizi müşteri adayınıza takdim ettiniz. Sizce karşınızdaki kişi ya da kişiler kartvizitte ilk önce hangi alana bakacaklar dersiniz? Evet, doğru bildiniz ilk önce şirket logosu öne çıkacaktır. İşte tam da bu noktada karşınızdakiler sizin ilk puanınızı vereceklerdir ve eğer logo tasarım için pek fazla emek sarf edilmediyse, tebrikler (!) müşteriniz ellerinizden uçup gidecek. Çünkü sonrasında sizin isminize ve bilgilerinize sadece laf olsun diye bakarlar ve akıllarında tasarım konusunda zayıf bir firma olarak kalırsınız. Bu handikapı da kolay kolay artıya çeviremezsiniz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için şimdiden logo tasarım hakkında fikirler üretmeye başlamalı ya da kreatif ajanslarla iletişime geçmelisiniz.


Web Tasarımı

Web Tasarımı

Firmaların günümüzde hızlı bir şekilde internet mecrasına taşınması ile birlikte web tasarımı da önem kazanmaya başladı. Bunun nedeni ise, web tasarımı sayesinde şirketler kurumsal yapılarını internet ortamında da gösterebiliyorlar. Şöyle de düşünebilirsiniz. Bir holding var ve yıllık cirosu 10 milyon dolar. Ancak internet sitesi eski çağlardan kalma ve hiçbir güncel teknolojiyi barındırmıyor. Örneğin responsive web tasarımı ile yapılmamış. Böyle bir durumda bu şirketi ya da holdingi gerçekte bilmeyen internet kullanıcıları gayet vasat bir işletme olarak düşünebilir. Çoğu zaman da böyle olmakta ve büyük şirketler birçok potansiyel müşterilerini ellerinden kaçırmaktadır.


Kurumsal SEO

Kurumsal SEO

Arama motoru optimizasyonu ya da SEO olarak kısaca adlandırdığımız terim, internet sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkabilmesi için yaptıkları çalışmalara verilen addır. CREAMIVE SEO Ajansı olarak bizler de firmalara kurumsal SEO alanında hizmetler ve danışmanlık sunmaktayız. Arama motoru optimizasyonu danışmanlığı hem bireysel kişilerden hem de kurumsal firmalardan alınabilmektedir. Ancak, kurumsal SEO firmaları varken sıradan şahıslardan bu hizmeti almak çok büyük bir risktir çünkü yapılacak en küçük hatalar sitenizin Google tarafından yasaklanmasına yani banlanmasına neden olabilir. Böyle bir durum olursa da, o ana kadar verdiğimiz emekler ve harcadığınız tüm paralar kül olur gider. İşte bu nedenle de kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti almanız firmanız açısından daha sağlıklı olacaktır.


SEO Fiyatları

SEO Fiyatları

Öncelikle SEO, arama motoru optimizasyonu ifadesinin kısaltmasıdır. Muhtemelen bu sayfaya ulaştığınıza göre bu konu hakkında kısmen de olsa bir bilgiye sahip olduğunuzu varsayarak yazımıza devam edeceğiz. Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek için arama motoru optimizasyonu yapılmaktadır. Firmalar neden SEO yatırımı yapmaktadır, ya da siz neden SEO için bir ücret ödemelisiniz? İşte bu yazımızda, hem neden SEO konusuna değineceğiz hem de SEO Fiyatları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.


Web Tasarım SEO

Web Tasarım SEO

Web Tasarım SEO kavramları iç içe geçmiş iki alakalı terimdir. Web tasarım bir internet sitesinin tasarlanması yani oluşturulması sürecindeki ilk faaliyet olarak bilinir. Hatta, firmalar öncelikle istedikleri internet sitesi hakkında fikirler yürütürler ve akıllarında tasarım aşamasını tamamlarlar. Ardında da kreatif web tasarım firmaları ile iletişime geçerek, akıllarındaki internet sitesi için tasarım yaptırırlar. Sonrasındaysa, kaliteli bir alt yapının inşa edilmesi için web yazılım süreci devreye girer. Peki internet sitesi tamamlandı, şimdi sırada ne var? Şimdi sırada SEO çalışmalarına başlamanız gerekiyor. Tüm bu süreçlerin hepsine verdiğimiz ise daha kapsayıcı ve anlaşılır olması adına Web Tasarım SEO olacaktır.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı