Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi

Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi

Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi: Bir Müşteriye Sunumdan Önce Yapmanız Gerekenler

Bir müşteri projesi için teslim tarihi yaklaşıyor. Müşteriyle yüz yüze yapacağınız toplantı için zaman daralıyor. Hazır mısınız?

Basitçe bir web tasarımı alıp, müşteriye vermek müşteri proje sunumunuzu başarıyla gerçekleştirmenizin yolu değildir. Bu toplantı için hazırlık olarak yapmanız gereken diğer şeyler de vardır, böylece proje teklifinizin veya web tasarımınızın hedefine ulaşma olasılığı artar. Hazırlık anahtar kelimedir. Müşteri toplantılarından önce oyun planınız hazır olmalıdır, böylece kendinizi rahat ve güvenli hissetmenin yanında projenizin (veya teklifinizin) harika bir etki yapma şansını da arttırırsınız.


Minimalist Site Tasarımları Geçici Bir Moda Mı?

Minimalist Site Tasarımları Geçici Bir Moda Mı?

Web tasarımı, hemen hemen diğer tüm medya tabanlı sektörler gibi, her tür modaya ve yeni eğilime açıktır. Sorun müşterilerin bu güncel kelimeleri, e-postaları veya iş ortakları vasıtasıyla duyduklarında, hemen web sitelerinin bu en son moda eğilimleri uygulamadıkça mümkün olan en iyi durumda olmadıklarını varsaymalarıdır.


Responsive Web Tasarımının 12 Faydası

Responsive Web Tasarımının 12 Faydası

Responsive web tasarım, web tasarım dünyasının moda terimidir ama bu konu gerçekte abartılıyor mu? Basitçe mobil ve masaüstü için ayrı siteleriniz olamaz mı? Görünüşe göre herkes tercihini ayrı web sitesi ara yüzleri yerine responsive web tasarım fikrinden yana kullanıyor. Web sitenizi responsive yapmaya karar vermeden önce bu konudaki araştırmayı kendiniz yapmalı ve bu yaklaşımın faydalarını kendiniz değerlendirmelisiniz. Bilgi edinmeye responsive web tasarım çalışmalarının aşağıda özetlenen 12 faydasını inceleyerek başlayabilirsiniz.


Paravan Blog - Kurumsal Paravan Blog Kurulum Hizmeti

Paravan Blog - Kurumsal Paravan Blog Kurulum Hizmeti

Paravan Blog, SEO hizmetlerinin en profesyonel adımlarındandır. Bunun nedeni ise, yüksek rekabetteki kelimelerde paravan bloglar sayesinde daha kolay ve sağlam bir şekilde yükseliş mümkün olabilmektedir. SEO konusunda rekabet içerisinde olduğunuz sektörün gereksinimlerine göre paravan blog 1 tane de olabilir onlarca da olabilir. Bu firmaların bütçeleri ile de ilgili olabilmektedir. Her ne kadar fazla paravan blog kullanılırsa; o denli kolay, hızlı ve kalıcı bir şekilde yükselmek mümkün olmaktadır.

seo paketleri
Google Görseller SEO Deneyi: World White Web

Google Görseller SEO Deneyi: World White Web

İsveç, Stockholm’deki Beckmans College of Design öğrencisi Johanna Burai yakın zaman önce Google Görseller aramalarında bazı ciddi beyaza yönelme sorunları olduğunu fark etti.

Burai’ye göre “Hand” (El) kelimesi için yapılan bir resim araması 800’ün üzerinde sonuç verdi ama kendisi bu ellerin tümünün beyaz olduğunu fark etti. Vücudun diğer kısımları için yapılan aramalar da benzer sonuçlar ortaya çıkardı. Burai, mikro seviyede problemi çözmek ve makro seviyede Google Görseller’de değişimi tetiklemek için Facebook, Pinterest ve Twitter üzerinde yeterince paylaşılacağı umuduyla altı adet beyaz olmayan el içeren bir web sitesi olan “World White Web”i kurdu.


TV Reklamlarının Etkisini İzlemek için Arama ve Sosyal Medyayı Kullanın

TV Reklamlarının Etkisini İzlemek için Arama ve Sosyal Medyayı Kullanın

Çok ekranlı bir dünyada yaşadığımız bir sır değil. Gerçekte, Google’ın bir araştırmasına göre TV izleyicilerinin yüzde 77’si aynı anda başka bir aygıt daha kullanmaktadır. Bu kullanım arama motorlarında aramaya, alışveriş yapmaya, tweet atmaya ya da Facebook’a yazmaya kadar değişiklik göstermektedir. Bu davranışların ve kullanıcıların sosyal medya platformlarındaki tepkilerinin izlenmesi size TV reklam çabalarınızın nasıl sonuç verdiği hakkında görüş sağlayabilir.


E-Ticaret Siteleri İçin Doğru Tanıtım Seçenekleri

E-Ticaret Siteleri İçin Doğru Tanıtım Seçenekleri

Ticarete odaklanmış site sahipleri, öngördükleri bütçeleriyle e-ticaret sitelerinin bir şekilde ziyaretçi edinmesini amaçlar ve duruma göre başarılı da olurlar. Sitede satılan ürünlerin modellerinden fiyatlarına, site web tasarım çalışmalarının verdiği güvenden ödeme kanallarına kadar birçok nokta müşteriyi alıp almama konusunda etkiler. Eğer e-ticaret sitesinin sahibi tüm bu aşamalarda yeterli olduğunu düşünüyorsa, mutlaka göz önünde bulundurması gereken bir nokta daha gelir: O da tanıtımdır. Yani reklam ve pazarlama faaliyetlerinin nasıl yapıldığı...


Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Material Design Lite - Web Bileşenlerinin Dev Kütüphanesi

Google Developer ekibi yakın zaman önce Material Design Lite, ya da kısaca MDL, adı verilen Materyal Tasarım sitillerinde bir bileşenler kütüphanesi yayınladı. Bu kütüphane butonlar, formlar ve gerçekten isteyebileceğiniz diğer her şey gibi çeşitli web tasarım bileşenleriyle dolu bir kütüphanedir. Kullanılmasını son derece esnek hale getirmek için bu kütüphanenin framework-agnostik olmasını düşünülmüş. İlave olarak, önemli faydalarından biri “standartlara uygun CSS, HTML ve JS” ile geliştirilmiş olmasıdır. Şu ana kadar gayet iyi.


Ücretsiz Stock Photo Bulabileceğiniz Siteler

Ücretsiz Stock Photo Bulabileceğiniz Siteler

Stock Fotoğraflar, web tasarımcılar ya da dijital dünyada fotoğraf düzenleme ile uğraşan kişiler için çoğu zaman hayat kurtarır. Stock fotoğrafların yer aldığı ve resim deposu olarak da adlandırabileceğimiz siteler sahip oldukları resim koleksiyonları sayesinde sizlere farklı bakış açıları da getirebilir. Ücretsiz resim indir şeklinde arama yapan kullanıcıların karşısına ise genellikle bu siteler çıkmaktadır. İşte bu yazımızda da stock fotoğraf arşivine sahip 10 farklı internet sitesini sizlere tanıtacağız.


Web Sitenizin Profesyonel Görünmesini Engelleyen En Önemli 10 Hata

Web Sitenizin Profesyonel Görünmesini Engelleyen En Önemli 10 Hata

Kendi web sitenizi inşa etmek ya da web tasarım çalışmaları yapmak para sıkıntısı olan girişimciler için iyi bir fikir gibi gözükebilir. Start-up şirketiniz büyümeye başladığında ve bu tür konular için artık endişelenmenize gerek kalmadığında personelinize bir web tasarımcı dahil edebilirsiniz.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı