Growth Hacking Gerçekte Ne Anlama Geliyor?

Growth Hacking Gerçekte Ne Anlama Geliyor?

Piyasada oldukça yeni olan “Growth Hacking” terimi hakkında bir çok sansasyonel yorumlar bulunmakta ve tanıdığım ya da çalıştığım bir çok şirket “Growth Hacker” vasıflı elaman arayışında. Bu durumdan rahatsız olduğumu açıkça söylemeliyim. Çünkü insanlar zamanla “Eğer sihirli bir growth hacker bulabilseydim, şirketimi daha hızlı büyütebilirdim” düşüncesine kapılabilirler. Ya da daha da kötüsü, şirketinizi büyüme sürecini “hack”leyebileceklerine inanmaya başlayabilirler.

Bir çok şirketin bu yöntemle inanılmaz büyük bir büyüme sağlamasına rağmen, insanların süreklilik niteliği olan ve oldukça derin temeli olan şirketler ve çalışma ağları kurmanın büyük mükafatına gözlerini diktiğini düşünüyorum. Uzun metrajlı bir büyümeyi hacklemeniz mümkün değildir. Hele bir ürünü farketmeden arkadaşlarınızla paylaştığınızda. Bu durum, arkadaşlarınızdan, onların size katılmasını isteyip bunun arkadaşlığınızı daha iyi yere taşıyacağı düşüncesinde olanlar için de aynıdır. Bu ürünün nasıl çalıştığını ve nerede müdahale gerektirdiğini öğrenmek büyük önem taşır.


Youtube ve Pazarlama Yöntemleri

Youtube ve Pazarlama Yöntemleri

Youtube her ay neredeyse 1 milyar insanın akın ettiği, Google grubunun elinde bulundurduğu, dünyanın en büyük video paylaşım sitesidir. Yoğun kurallara ve telif hakkı ihlaline karşı büyük yaptırımları bulunan dünya devi Youtube’un, reklamcılık alanında etkin bir şekilde kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Kurumsal bir sosyal medya ajansı ile anlaşmanız dahilinde Youtube kanalınızı yüz binler tarafından takip edilen, milyonlarca erişimi olan bir ağa dönüştürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk hareket, sabırla beklemek olacaktır. Bu yazımızda sizlere başarılı bir youtube kanalının nasıl olması gerektiğini anlatarak, etkin reklamcılık portföyünde yeni bir deneyim yaşamanızı sağlayacağız.


Sosyal Medya İstatistikleri 2014

Sosyal Medya İstatistikleri 2014

Dünyanın her yanında artık internetin yaygınlaştığını ve herkes tarafından ilgi duyulan bir dal olduğundan söz edebiliriz. 2014 yılının sosyal medya konusunda son derece önemli istatistiklere imza atması da sahip olduğu dinamizmin getirdiği yenilikçi yaklaşımların bir eseri olduğundan söz edebiliriz. Dünyanın tamamında her üç insandan birinin interneti etkin olarak kullandığından söz edersek ne kadar geniş bir ağa sahip olduğunu idrak edebilirsiniz.


Snapchat ile Reklam Yapmak

Snapchat ile Reklam Yapmak

Ülkemizde yeterli popülariteye henüz ulaşmasa dahi dünya çapında yoğun bir şekilde kullanılan bir uygulama olan Snapchat, günlük 400 milyon mesajın gönderildiği bir platform. En temel özelliği gönderdiğiniz görsellerin belirlediğiniz süre zarfında silinmesine imkan tanımasıdır. Bu sayede insanlar birbirlerine komik fotoğraflar gönderebilmekte, istediğinin üstüne ilginç detaylar not düşebilmektedir. Bir süre sonrasında silinen görseller, kullanıcılara heyecan uyandıran bir deneyimi yaşatmayı başarıyor. Snapchat’i bir sosyal medya ajansı ve onların tavsiyeleri neticesinde kullanmanız dahilinde başarılı bir reklam ağına ulaşabilirsiniz. Üstelik bu hizmetten de ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

seo paketleri
Web Tasarım Fiyatları

Web Tasarım Fiyatları

Web tasarım fiyatları, kurumsal şirketlerde web siteler ile ilgilenen kişilerin en çok aradığı başlıklardan bir tanesidir. Özellikle şirket yöneticilerinin değişmesi sonucunda genellikle yeni gelen yöneticiler çağ dışı kalmış şirket web sitesi için yeni çalışmalar yapılmasını ister. Bu konuda da haklıdır da çünkü bir kurumsal şirket yenilenmek istiyorsa ilk olarak web siteleri ile başlanılmalıdır. Böylelikle, köklü bir değişikliğe en pratik adımdan başlanılır ve en hızlı bir şekilde aksiyon alınması sonucunda bu yenilenme süreci şirketin tüm noktalarına sirayet edebilir. Hali hazırda şirketin üst yönetiminde olan yöneticilerin de internet sitelerini değiştirmeyi düşünmesi gayet normal olacaktır çünkü gelişen teknolojiler ve artan rekabet buna mecbur kılmaktadır. Her ne olursa olsun, kurumsal web tasarım her şirket için olmazsa olmaz bir konudur.


Sanctum Sanctorum: Çalışma Alanı Sunulan Web Tasarımları

Sanctum Sanctorum: Çalışma Alanı Sunulan Web Tasarımları

Web site tasarımında kullanıcılara çalışma alanı sunmak, yaratıcı firmalar tarafından çevrim içi portfolyolarını daha eşsiz göstermek ve bunu sağlamak için sundukları yaratıcı ve fantastik çözümlerle standart görünümlü sayfa monotonluğunu kırma amacıyla ortaya çıktı. Bu trend, yavaş yavaş video arka plan trendiyle birleşerek yeni bir trend oluşturmayı başardı.

Genellikle bu akım, ön sayfada ortaya çıkararak, şirket içerisinde ne olup bittiğini kullanıcılara göstermektedir. Bu, özellikle müşterilerle internet üzerinde çalışmayı tercih edenler için oldukça dahice bir fikirdir. Bu tarz teknikler, şirketlere internet ortamında şeffaflık ve açıklık kazandırmaktadır. Böylelikle şirketler, internet üzerinde birden çok müşteri profiline hitap edebilmektedirler. Ayrıca bu web tasarım trendi sadece siteye şıklık katmak amacıyla kullanılabilir.

Bugün sizlerle, işlerinde oldukça ciddi olan ve bunu tasarılarına yansıtan, sitelerinde bol resim ve video bulunan birkaç web tasarım örneği sunacağız.


Sosyal Medya ve SEO Ekiplerini Entegre Etmenin 3 Yolu

Sosyal Medya ve SEO Ekiplerini Entegre Etmenin 3 Yolu

Birçok sosyal medya ve SEO ekibi, kağıt üzerinde çeşitli sıralama oyunları oynamaktadır. Fakat her iki grubun da başarılı olması için işletmeler ve hedef kitle arasında çift yönlü iletişim kurmaları gerekmektedir.

Bir acente ya da ev ortamında çalışan sosyal medya / SEO ekibine sahip olsanız da, birlikte çalıştığınız takımlar arasında oldukça basit iletişimlerin kurulmasını sağlayarak karşılıklı fayda sağlayabilirsiniz. Eğer bu yazımızda paylaşacağımız özel ipuçlarını takip ederseniz ve her bir tarafı yeni trendler hakkında bilgilendirirseniz, gruplarınızla birlikte daha etkili beyin fırtınası etkinliği yaparak sıradan bir yapılacak listesi oluşturma eyleminin ötesine geçebilirsiniz.


Tek Sayfa UX Web Site Tasarımı İçin 5 Pratik Öneri

Tek Sayfa UX Web Site Tasarımı İçin 5 Pratik Öneri

Herkes tek sayfa internet sitelerini sever.

Bu web tasarım işinin de bir kimyası olduğu aşikar. Ayrıca bu trendler bir süredir oldukça yükselişte ve bir çok internet sitesi tarafından rağbet görmektedirler.

Bundan uzun sure önce, tek sayfadan oluşan bir internet sitesi sahibi olmak insanlar için birşey ifade etmiyordu. Bu siteler oldukça bilgi vericiydi fakat “kartvizit” internet siteleri basit ve ucuz olarak görülmekteydi.


Mobil Tasarımda İnteraktif Zorunluluklar

Mobil Tasarımda İnteraktif Zorunluluklar

Hareketler ve Animasyonlar, Mobil Uygulama Tasarımları Açısından Oyunları Nasıl Değiştiriyor?

Bu makalede, UXPin – The UX Design App’den Chris Bank, interaktifliğin mobil uygulamalardaki önemini ve bunun mobil tasarımlar üzerindeki etkisini ele alacak. Bu konunun 50 yeni mobil uygulamanın tek tek incelenerek ele alınmış halini Mobile UI Design Patterns 2014 adlı ücretsiz e-kitap’ta bulabilirsiniz.

Birçok yeni kullanıcı ara yüzü tasarımının arkasında, hareketlerde ve animasyonlarda gerçekleşen değişimler yatmaktadır.


Oyuncu Tecrübesi: Mobil Oyunlar İçin Nasıl Bir Tasarım

Oyuncu Tecrübesi: Mobil Oyunlar İçin Nasıl Bir Tasarım

Mobil, günümüzdeki her şeyin geleceğini oluşturmaktadır.

Mobil teknolojiler sadece internet ya da oyun odaklı gelişmekle kalmıyor, aynı zamanda günlük yaşamımızla birlikte gelişmelerini sürdürüyorlar. Bu yüzden bu sektördeki gelişmelerin, kendilerini daha büyük sektörlerde görmek isteyen ve para kazanmak isteyen yatırımcıların dikkatini çekmesi hiç de şaşırtıcı değil.

Akıcı, düzgün ve sade bir tasarım kullanarak nasıl kullanışlı mobil uygulama geliştirileceği konusunda birçok argüman bulunuyor fakat çok az insan mobil oyuncuların tecrübeleri hakkında konuşma ihtiyacı duyuyor.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı