Sosyal Medyada Komik Olmaktan Korkmamanız İçin 4 Neden

Sosyal Medyada Komik Olmaktan Korkmamanız İçin 4 Neden

Gülmek evrensel bir dil ve ilk iletişim yöntemlerimizden biridir. İnsanlar sözlü ve yazılı dile sahip olmadan önce keyif aldıklarını veya belirli bir durumu onayladıklarını ifade etmek için gülmeyi kullanıyordu. Gülmek ayrıca çeşitli diller, kültürler, dönemler ve demografiler arasındaki boşluklar arasında köprü oluşturan bir iletişim biçimidir. Bu nedenle, komik internet geyikleri ve esprili hashtag’lerin sosyal medya mecralarında böylesine zirveye çıkmasına şaşırmamak gerekir. Esasen, bir araştırmaya göre “mizah her tür viral reklam için neredeyse tüm seviyelerde kullanılır”. Bunun sonucu olarak, bu araştırma mizahı içeriğin viral yapılması için evrensel çekiciliğe sahip bir öge olarak tanımlamıştır.


WordPress Kullanarak Landing Page Nasıl Oluşturulur?

WordPress Kullanarak Landing Page Nasıl Oluşturulur?

WordPress aklınıza gelebilecek herhangi bir site için kullanabilen değiştirilebilir, güçlü ve kolay bir içerik yönetme sistemidir. Çoğunlukla blog sahipleri tarafından tercih edilirken, aynı zamanda sayısız e-ticaret sanal vitrin ve sanal marketlerinde de kullanılır. Arama motoru optimizasyonu dahil sayfanıza ekleyebileceğiniz herhangi bir sayfa için gelişen ekonomik çözümlerin olması, WordPress kullanmanın başlıca yararlarından bir tanesidir.

WordPress varış sayfaları (landing page) herhangi bir sayıda tema ve eklenti kullanılarak yapılabilir. Araç seçiminiz ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilir.


Akıllı Saat ve Giyilebilir Cihaz Tasarımı

Akıllı Saat ve Giyilebilir Cihaz Tasarımı

UX Dergisi’nin müdürü ve Box UK’in tasarımcısı Tom Evans, gelecekteki giyilebilir cihaz tasarımları ile ilgili fikirlerini paylaşıyor.

Giyilebilir cihazlar hayatımızda kalıcı olduğuna hiç şüphe yok. Peki sizce bizim için ne kadar önemli olacaklar ve önümüzdeki 5 yıl boyunca nasıl bir gelişme kaydedecekler?


Twitter Yıldızlardan Kalplere Dönüşüyor

Twitter Yıldızlardan Kalplere Dönüşüyor

Twitter, favorilere ekleme (fav) olarak kullanılan yıldızları kalplere dönüştürüyor. İlk değişiklik mobilde (Android) gerçekleşti.

Twitter yıldızlar yerine kalpler ile tweetlerini favorilerine eklemeni istiyor. Eğer Twitter hesabınız varsa daha az yıldız ve daha fazla kalp görebilirsiniz.

seo paketleri
Facebook Messenger, Android`te 1 Milyar Barajını Aştı

Facebook Messenger, Android`te 1 Milyar Barajını Aştı

Facebook Messenger, Android aygıtlara 1 milyardan çok indirildi – daha önceden bu başarıya ulaşabilen sadece birkaç uygulama vardı.

Facebook’un mesajlaşma ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Marcus bir iletisinde, şirketin popüler Messenger uygulamasının Google Play Store‘da 1 milyar indirme sayısına ulaşan ayrıcalıklı birkaç uygulamadan biri olduğunu duyurdu.


Facebook Uygulaması Yeni Fotoğraf Özelliği

Facebook Uygulaması Yeni Fotoğraf Özelliği

Facebook kullanıcıları her gün yüzlerce milyon fotoğraf paylaşıyor. Bu bahsedilen miktar ise sosyal ağın son sayımlarına göre her gün 350 milyondan fazla durumda. Ama paylaştığınız her selfie, Instagram ve tatil fotoğrafına karşılık büyük ihtimal düzinelerce fotoğraf telefonunuzdan dışarı çıkmıyor.

Facebook’un şimdi bu fotoğraflar için yeni bir uygulaması var, Facebook Moments.


Pinterest Onaylanmış Hesap İmkanı ve Diğer Yenilikler

Pinterest Onaylanmış Hesap İmkanı ve Diğer Yenilikler

Pinterest’te aramalar yeni bir özellik kazanmak üzere.

Sosyal medya ağı, Pinterest, Salı’dan itibaren platformunda kullanıcılarına tam aradıklarını bulma ve bunu çok daha hızlı yapma konusunda kolaylık sağlayacak yeni bir özelliği tüm cihazlarda görücüye çıkarıyor.


Website Tasarımı İçin İlginç Navigasyon Örnekleri

Website Tasarımı İçin İlginç Navigasyon Örnekleri

Kolay ve etkili navigation (navigasyon) menüler, kullanıcı tecrübesi ve arama üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bugünkü yazımızda ilginç, orijinal ve hatta size ilham verebilecek navigation örnekleri üzerinde duracağız. Yazı boyunca karşılaşacağınız bazı örnekler, sandığınızdan çok daha fazla karışık olabilir. Şimdiden uyaralım.

İşlemiş olduğumuz fikrin orijinalliği, sizler için böyle bir liste hazırlamamızın tek sebebi değil. Listede bulunan örneklerin büyük bir çoğunluğu, çeşitli gelişmiş teknikler kullanılarak hazırlanmış olup, listemizi ilham verici, bilgilendirici ve mantıklı kılmaktadır.


Arama Motorlarında İçerikler Daha Üst Sıralara Nasıl Çıkartılır?

Arama Motorlarında İçerikler Daha Üst Sıralara Nasıl Çıkartılır?

Sitenizde paylaşmış olduğunuz içerikler, farklı arama motorları tarafından botlar aracılığıyla tespit edilerek indekslenir. Bu sayede kullanıcıların aramalarıyla birlikte içeriğiniz arama motorlarında görünmeye başlar. Özellikle yeni sitelerde girilen içerikler oldukça uzun süre sonra arama motorlarında görülebilmekteyken, köklü ve eski sitelerde içeriklerin yani sayfaların indekslenme süreleri saniyelerle ölçülebilmektedir. Bunun sebebi ise arama motorlarının yeni sitelere az sayıda bot / örümcek gönderiyor olmasıdır. Yani yeni siteler SEO konusunda henüz başarılı değildir. Ayrıca, arama motoru örümceklerinin bir siteye girmesi için pingleme işlemi de yapılabilmektedir. Bunun anlamı ise, arama motoru örümceklerinin siteye ya da belirlenen sayfaya davet edilmesidir.


Blog Yazılarıyla Okurların İlgisini Çekmenin Yolları

Blog Yazılarıyla Okurların İlgisini Çekmenin Yolları

Blogunuzda yapacağınız paylaşımların daha büyük bir kitle tarafından ilgi görmesini istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken şey, diğer bloglarda daha önce paylaşılmış konulardan kaçınmanız olacaktır. Takipçilerinizin daha önce okumuş olduğu bir yazıyı sizin sitenizde tekrar görmesi sitenizin takipçi üzerindeki etkisini düşürecektir. Bu sebeple daha önce ele alınmamış konular özgün ve kendinize has üslubunuzla dile getirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde yazmış olacağınız blog yazılarının okurlarınız açısından etkisi daha büyük olacaktır.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı