Instagram Web Tasarımını Yeniledi

Instagram Web Tasarımını Yeniledi

Instagram fotoğrafların mobil uygulama benzeri öne çıkması için sitesini basitleştirdi

Instagram, bu haftanın sonuna kadar 300 milyondan fazla kullanıcısının erişebileceği daha hızlı ve daha zarif sitesini ortaya çıkaracak.


Twitter İndirdiğiniz Uygulamalara Göre Reklam Gösterecek

Twitter İndirdiğiniz Uygulamalara Göre Reklam Gösterecek

Twitter, haber uygulamaları reklamları gösterme konusunda daha da iyiye gitmek üzere. Twitter, reklamlarla mobil uygulama indiren kullanıcıları hedefleyerek daha verimli reklam kampanyaları düzenlemenizi sağlayacak.

Twitter, Çarşamba günü “Reklamcılar şu andan itibaren daha önce indirmiş olduğunuz uygulamalara göre size reklam gösterebilir” açıklamasını yaptı.


Yaratıcı Vizyonunuzu Tazelemenin 8 Kolay Yolu

Yaratıcı Vizyonunuzu Tazelemenin 8 Kolay Yolu

Zaman zaman tüm yaratıcı kişilerin yaratıcı vizyonlarını tazelemesi ve eserlerine farklı açılardan bakması gerekir. Özellikle de çok zaman ve çaba harcandığında kendi eserinizi değerlendirmenin oldukça zor olduğunu kabul edin.

Kendimizi iş akışına kaptırdığımızda taze bir bakış açısını kaybetme eğilimi taşırız ve bu durum bizi yeni çözümlerden uzaklaştırır.


Her Sosyal Pazarlamacının İhtiyacı Olan 10 Faydalı Resim Aracı

Her Sosyal Pazarlamacının İhtiyacı Olan 10 Faydalı Resim Aracı

Sosyal medya mecralarıyla çok uğraşıyorsanız, her platformun yüklediğiniz fotoğraflar için farklı boyutlar gerektirdiğini bilirsiniz. Bu boyutlar, ister Facebook kapak fotoğrafı veya Google Plus kapak fotoğrafı isterse Twitter başlığı ya da diğerleri olsun, belirli bir konum ya da yer için en iyi görünen fotoğrafları oluşturabilmenizi sağlar.

Bunu manuel şekilde yapmak anlamsız bir çabadır çünkü günümüzde resimlerinizi sosyal medya sitelerinin tümü için olmasa bile birçoğu için uygun boyut ve ölçülere getirebilmenizi sağlayan çok sayıda araç vardır. Daha yüksek çevrimiçi sosyal katılım için resimlerinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olacak 10 harika araç aşağıda tanıtılmaktadır.

seo paketleri
Geleneksel Web Tasarımın Sonu Geliyor

Geleneksel Web Tasarımın Sonu Geliyor

Çoğunuz için “geleneksel web tasarımı” bir ölçüde tezat içeren bir ifadedir. Bazı açılardan, web tasarımı geleneksel olamaz çünkü hayatımıza sadece 20 yıl önce girmiştir. Bunun yanında, bu geçen 20 yıl boyunca o kadar hızlı ve o kadar tutarsız şekilde gelişme gösterdi ki, yerleşik bir “geleneksel” dönem tanımlamamın hiçbir yolu yoktur. Böyle bir yol olsa bile günümüzdeki bir web sitesi tanımı geleneksel olarak kabul edilemez çünkü modern web siteleri önceki sitelere kıyasla radikal farklılıklar göstermektedir.

Responsive web tasarım, daha büyük sayfa düzenine sahip siteler, özelleştirilmiş fotoğraflar, gizli ve açılır menüler gibi günümüz trendleri, yüksek kaliteli tasarımlar için yeni normlar getirmiş olup web tasarımında ileriye doğru önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Ancak, büyük resme bakıldığında, bu değişikliklere önemli demek zordur ve bunlar internetin ortaya çıkışından beri mevcut olan bir web kullanım sistemine dayanmaktadır. Bildiğimiz şekilleriyle geleneksel web siteleri eskimektedir. Bunun neticesinde, günümüz web tasarımlarının sonu gelecek ve buradan geri dönüş olmayacaktır.


Google Mobil Aramalarda Artık Tweetler de Çıkacak

Google Mobil Aramalarda Artık Tweetler de Çıkacak

Tweet’leriniz artık daha aranabilir hale geldi.

Google ve Twitter arama motorlarının tweet’leri doğrudan arama sonuçlarında gösterilmesine izin verme konusunda işbirliği yapıyor. Açıklama iki şirket tarafından Salı günü yapıldı. Başlangıç olarak, güncelleme hem tarayıcılar hem de Google’ın iOS ve Android uygulamalarındaki mobil aramalarda görünecek.


Twitter Yeni Web Tasarımı (2015) İle Karşımızda

Twitter Yeni Web Tasarımı (2015) İle Karşımızda

Twitter, mobil ara yüzlere benzer yeni bir web tasarımı ile karşımızda

Twitter, açılır pop-up compose (tweetlerin yazıldığı kısım) penceresini kaldırdığı ve daha çok mobil uygulamalardaki bir görünüme sahip yeni web tasarımını tanıttı. Bir süredir bu yeni web tasarımın deneme sürümlerini gördük ancak kullanıcılarından bu en son yayınlanan hali ile en iyi yorumları aldı.


Firmanız Neden Blog Kullanmalı?

Firmanız Neden Blog Kullanmalı?

Web tasarım işinizin neden aktif bir blogu olması gerektiğinin dört temel nedeni aşağıda özetlenmektedir. Biz burada bir web tasarım firması örneği üzerinden ilerleyeceğiz ama aslında siz kendi markanız ve firmanız için de bu başlıkları değerlendirebilirsiniz. Sonucunda bir firma internet mecrasında yer almalıdır. Hatta sadece internette olmakla da kalmamalı, aktif bir şekilde interneti kullanabilmelidir sonucuna varacağız.


Google Mobil Optimizasyonu Olmayan Siteleri Cezalandıracak

Google Mobil Optimizasyonu Olmayan Siteleri Cezalandıracak

2013’te Google algoritmasının mobil optimizasyonu olan siteleri ortaya çıkarma yeteneği üzerinde denemeler yapmaya başladı ve bu gelişme çoğu SEO uzmanı için responsive web siteleri konusunda hızla yaklaşan ihtiyacı işaret etti. 21 Nisan 2015’ten itibaren Google’ın arama algoritması mobil optimizasyonu olmayan siteler üzerinde dünya genelinde bir etki yaptı ve bu gelişmeye hazırlıklı olmayan siteleri mobil dostu değişiklikler uygulama yükümlülüğüyle karşı karşıya bırakacak. Google ile kumar oynamak istemiyorsanız sitenizi kontrol etmenin ve gerekli değişiklikleri yapmanın tam zamanıdır.


WordPress Web Sitenizde Responsive Tasarım Kullanmanız İçin 5 Neden

WordPress Web Sitenizde Responsive Tasarım Kullanmanız İçin 5 Neden

WordPress, internetteki bir numaralı web sitesi şablonu olarak birçok farklı türde web sitesi için temel oluşturmaya devam ediyor. Çok sayıdaki add-on (eklenti) ile WordPress web sitesi tasarım olanakları pratik olarak sınırsızdır. Yeni webmasterlar bu konuyu hatırda tutarak, gerçekleştirebildikleri en yüksek seviyede optimizasyona sahip web siteleri oluşturmayı kendileri için görev kabul etmelidir. Responsive bir web sitesine sahip olmak birçok nedenden ötürü özellikle önemlidir. WordPress’i temel şablonunuz veya web barındırma platformunuz olarak kullanıyorsanız işe responsive bir web tasarımı ile başlamanızın en önemli 5 nedeni aşağıda sıralanmaktadır.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı